sportlegging dames

Sportlegging dames kopen?

Ben jij op zoek naar de perfecte sportlegging die jouw sportieve prestaties in de gym weet te verbeteren, bestand is tegen de meest intensieve workouts zonder hierbij slijtage op te lopen, en die aanvoelt als een tweede huid?

Heliasgymwear sportleggings zijn speciaal ontwikkeld om jouw figuur te perfectioneren en zullen middels het ultieme comfort en de perfecte bewegingsvrijheid jouw workouts naar en nieuwe hoogte weten te brengen!

Heliasgymwear Dames Sportleggings

Of je nou op zoek bent naar een dames sportlegging voor in de sportschool, een sportlegging voor je hardloopsessies in de buitenlucht, of een dames sportlegging die je lekker casual draagt voor op de bank, de Heliasgymwear sportlegging dames collectie is speciaal ontwikkeld om de meest comfortabele ervaring te bieden aan de gebruiker waarbij duurzaamheid en kwaliteit centraal staan.

Heliasgymwear is gespecialiseerd in dames sportkleding en door onze jarenlange ervaring in de mode- en sportindustrie weten wij exact wat er van dames sportkleding gevraagd wordt om jullie gelukkig te maken!

Met een hoogwaardige collectie van dames fitness leggings, dames sporttops, sport sets dames, en dames trainingspakken waarbij het ultieme comfort, een lange levensduur, en een ultra flatterend en fashionable design centraal staan hebben wij inmiddels de perfecte sportkleding voor dames ontwikkeld die wij met trots aan jullie presenteren!

Bekijk het volledige sportlegging dames assortiment!

dames sportleggings

Wat is de beste sportkleding voor dames?

De beste sportkleding voor dames wordt gevormd door een hoogwaardig dames sportsetje bestaande uit een seamless sportlegging in combinatie met een passende dames sporttop. Daarnaast spelen ook trainingspakken nog altijd een invloedrijke rol in de sportkleding industrie. 

De beste sportkleding kenmerkt zich vanwege een functioneel design waarbij de prestaties van de gewenste sportactiviteit worden bevorderd, en zorgt er tegelijkertijd voor dat wij vol zelfvertrouwen en motivatie onze workouts voldoen omdat we er perfect uitzien in de sportkleding.

Waarom een dames sportlegging?

Een kwalitatieve dames sportlegging weet de sportieve prestaties te bevorderen, zorgt voor de perfecte pasvorm waarmee jij comfortabel de meest intensieve workouts kunt uitoefenen, en is voorzien van een hoogwaardig en stijlvol design waardoor jouw figuur tot in de perfectie wordt belicht.

Een goede sportoutfit heeft directe invloed op je sportieve prestaties, geeft je een zelfverzekerd gevoel, en kan je motiveren om je workouts met plezier te voldoen. Het kiezen van een dames sportlegging die bij je past en waarin jij je zelfverzekerd voelt zorgt ervoor dat je in je sportroutine blijft en je met een goed gevoel de sportschool betreedt.

Sportlegging met top combinaties

Het passend combineren van een sportlegging met een sporttop is cruciaal voor het succes van je sport outfit.

Zowel de combinatie: sportlegging met top als de combinatie sportlegging met sport BH, dienen op elkaar te worden afgestemd om een prachtige dames sportoutfit samen te stellen waarin jij zelfverzekerd naar de sportschool kunt.

De verkeerde combinaties kunnen er namelijk voor zorgen dat een deel van het lichaam overdreven belicht wordt of juist helemaal niet naar voren komt, het mismatchen van kleuren kan leiden tot een mislukte sportoufit, en je kunt door juist wel de goede kleurencombinaties te vormen perfect inspelen op het lichaamstype.

Sport Outfit Toppers

Bespaar jezelf de moeite om de perfecte sport outfit samen te stellen door te kiezen voor onze dames sport outfit toppers. De perfecte sport sets bestaande uit een kleurrijk design waarin je figuur prachtig naar voren komt zijn niet alleen ultra flatterend maar helpen je daarnaast om je sportieve prestaties tot een hoger niveau te tillen.

Met een nauwsluitende pasvorm en een seamless design zorgen de sport setjes ervoor dat jij het ultieme comfort tijdens je workouts ervaart waarbij de sportkleding zelfs tijdens de meest intensieve workouts moeiteloos de perfecte pasvorm aanneemt.

De high waist sportlegging, en het medium support sporttopje zijn beide volledig sweat-proof en goed ademend zodat jij in optimale omstandigheden tot het uiterste kunt gaan.

Sportlegging dames shorts

Omdat het tijdens de zomer periode lang niet even prettig is om je workouts te voldoen in een full length sportlegging bieden wij eveneens hoogwaardige sportlegging shorts aan.

Deze shorts zijn op exact dezelfde wijze ontwikkeld als onze dames sportleggings en hebben eveneens een ultra flatterende werking op het figuur. Ben jij klaar om je zomer sportkleding aan te vullen met de perfecte dames sportlegging shorts?

Hoe moet een dames sportlegging zitten?

De tailleband van een sportlegging hoort zich nauw rondom het middel te sluiten en in het geval van een hoge taille legging is dit tot zo’n 3 centimeter boven de navel.

De onderbuik blijft hierdoor bedekt en de compressie op de tailleband zorgt ervoor dat de sportlegging niet afzakt.

De leggings horen aan te voelen als een tweede huid en geen druk op het lichaam of schuurplekken te veroorzaken.

De stretch stof vormt zich strak rondom de billen, dijen, en kuiten waardoor het figuur prachtig naar voren komt. Ze dienen de billen te accentueren en voor een slank ogende taille te zorgen.

Hoe wordt een goede dames sportlegging gemaakt?

Een goede dames sportlegging is ontwikkeld vanuit een geavanceerde breitechnologie waarbij een hoogwaardige vezelstructuur is gebruikt.

De vezelstructuur is in combinatie met de stof verhouding verantwoordelijk voor de kwaliteit, duurzaamheid en het comfort van de dames sportlegging.

Omdat een hoogwaardige sportlegging kan bijdragen aan verbeterde sportieve prestaties, je zelfvertrouwen geeft, en zorgt voor een prachtig figuur, is het belangrijk dat we kennis maken met de belangrijkste eigenschappen van een dames sportlegging.

Welke verschillende dames sportleggings zijn er?

Hoewel er talloze modellen zijn die daarnaast nog eens in verschillende stoffen worden ontwikkeld kunnen we de dames sportleggings hoofdzakelijk in 3 verschillende soorten indelen op basis van de gewenste sportactiviteit.

De dames sportleggings zijn ontwikkeld op basis van de belangrijkste eigenschappen die nodig zijn om zo comfortabel mogelijk de verschillende sporten uit te kunnen voeren en verschillen in design, gebruikte stoffen en productietechnieken.

Fitness leggings

Fitness leggings, ook wel workout leggings genoemd, zijn speciaal ontwikkeld om zowel cardio- als krachttraining in te beoefenen en hebben een fashionable design.

De workout leggings bieden de perfecte bewegingsvrijheid, schijnen niet door, zakken niet af, hebben een flatterende pasvorm, en zijn sweat-proof. De gym leggings bevorderen de sportieve prestaties en zorgen ervoor dat jij er goed uitziet in de sportschool!

Yoga Leggings

Yoga leggings zijn comfortabel en licht van stof. Ze zijn voorzien van de perfecte stretch om flexibel te kunnen bewegen en voelen aan als een tweede huid.  Yoga leggings zijn echter niet ontwikkeld om intensief in te sporten waardoor ze minder bestand zijn tegen zweetplekken.

Hardloopleggings

Een hardlooplegging is voorzien van compressie waardoor de gewrichten voldoende ondersteund worden tijdens het hardlopen, en minder wind wordt opgevangen. De compressie sportleggings hebben daarnaast een goed ademend design en bieden voldoende bescherming tegen slechte weersomstandigheden.

Fitness sporttlegging dames toppers

Hoewel het dragen van dames sportleggings inmiddels vrijwel tot iedere levensstijl behoort en verder rijkt dan een kledingstuk om je sportactiviteiten in te beoefenen zien we dat de meeste dames sportleggings worden gedragen in de sportscholen.

Speciaal ontwikkelde fitness leggings bevatten alle eigenschappen om jouw workouts zo comfortabel en succesvol mogelijk te laten verlopen en zorgen daarnaast voor de best mogelijke body shape.

Ben jij op zoek naar een kleurrijke, ultra flatterende en functionele fitness legging om jouw sportschool ervaring tot een nieuwe hoogte te brengen dan zijn onze fitness sportlegging toppers de absolute must have!

Hardloop Sportlegging Dames Toppers

Hoewel onderstaande dames sportleggings oorspronkelijk ontwikkeld zijn voor fitness doeleinden worden ze steeds vaker eveneens als dames hardlooplegging gebruikt.

Voorzien van een goed ademend, sneldrogend, en comfortabel design kunnen de hardloop sportlegging toppers zelfs in slechte weersomstandigheden perfect worden gebruikt in de buitenlucht.

De temperatuur wordt perfect gereguleerd waardoor de spieren goed op temperatuur blijven terwijl het zweet eenvoudig zijn weg naar buiten de dames sportlegging vind.

Ben jij op zoek naar een uiterst functionele, comfortabele en modieuze dames sportlegging voor jouw hardloopsessies in de buitenlucht, dan zijn onze hardloop sportlegging toppers precies wat jij nodig hebt!

hardloop legging

Hardlooplegging of fitness legging?

Hardloopleggings en fitness leggings zijn veruit de meest populaire dames sportleggings. Hoewel ze beide zweetbestendig en goed ademend horen te zijn en ook nog eens enorm op elkaar lijken, zijn er toch grote verschillen die je terugvindt in de stof verhouding en de eigenschappen van beide dames sportleggings.

Aan een fitness legging worden namelijk andere eisen gesteld dan aan een hardlooplegging. Zo is het voor een hardlooplegging bijvoorbeeld belangrijk dat de sportbroek voldoende compressie biedt en zich strak om het lichaam vormt, terwijl het voor een fitness legging belangrijker is om voldoende elastisch te zijn en niet door te schijnen.

Hardlooplegging

Fitness legging

  
Voldoende compressieSeamless & high waist  
Sweat Proof / Moisture wickingSquat proof  
Seamless &  High waistSweat proof / Moisture wicking  
Polyester / SpandexNylon / Spandex  

Dames sportleggings als fitness kleding

De sportschool is ongetwijfeld de meest populaire sport locatie om in je dames sportlegging te pronken. Sportleggings zijn namelijk nog altijd razend populair als fitness kleding en zijn dominant aanwezig in de kledingkast van iedere fitchick. 

Met name als je begint aan je avontuur in de sportschool is het soms lastig welke fitness kleding je het beste kunt dragen en welke sportkleding het beste bij je past. Het is zeker geen vereiste om een dames sportlegging te dragen naar de sportschool en het is belangrijk dat we juist voor de sportbroek kiezen waarin we onszelf kunnen zijn en waarin we ons goed voelen.

Welke fitness kleding kies ik?

Het kiezen van de juiste sportkleding wordt steeds belangrijker, en de keuze lijkt soms overweldigend. Hoe kun jij nou toch de geschikte fitness kleding kiezen zonder hierbij tegen een miskoop aan te lopen?

Bekijk onze 20 gouden tips waarmee jij eenvoudig de perfecte sport outfit kunt samenstellen!

Welke dames sportlegging voor in de sportschool?

Een dames sportlegging voor in de sportschool moet ons figuur prachtig naar voren laten komen, onze onzekerheden corrigeren, zo comfortabel mogelijk aanvoelen, en tegelijkertijd onze sportieve prestaties verbeteren.

Het is dan ook belangrijk dat de workout leggings aan onderstaande eigenschappen voldoen.

 • Sportleggings die niet doorschijnen
 • Sportleggings die niet afzakken
 • De perfecte four-way stretch
 • Naadloos ontwikkelde sportleggings
 • Goed ademende sportleggings
 • Sweat-proof sportleggings
 • Flatterende sportleggings

De beste gym leggings zorgen ervoor dat we gemotiveerder dan ooit en met zelfvertrouwen de sportschool betreden en helpen ons om ieder training tot het uiterste te gaan. Ze bieden voldoende bewegingsvrijheid, laten je figuur perfect naar voren komen, en hebben een lange levensduur.

Bekijk onze fitness leggings gids om alles te weten te komen over gym leggings en de fitness legging te vinden die het beste bij je past!

Dames Sportleggings

Welke dames sportlegging kan ik het beste kiezen?

Kies voor een dames sportlegging die geschikt is voor jouw sportactiviteit, die inspeelt op je lichaamstype, en die enorm comfortabel voelt.

Door onderstaande stappen te volgen vind jij eenvoudig de dames sportlegging die perfect bij jou past!

1. Bekijk welke producteigenschappen bij jouw sportactiviteit passen

Afhankelijk van de sportactiviteit waarvoor de dames sportlegging bedoeld is kies je voor de eigenschappen die hier het beste bij aansluiten. Denk hierbij eveneens aan de sport locatie, is dit binnen of buiten? De intensiteit van je workouts, verwacht je veel te zweten of juist helemaal niet?

In bovenstaande tabel vind je de belangrijkste eigenschappen van hardloop leggings en fitness leggings terug. Zorg ervoor dat de product eigenschappen van je sportlegging matchen met de gewenste sportactiviteit waardoor je slijtage voorkomt, je niet wordt beperkt in je bewegingsvrijheid, de kans op blessures afneemt, en je lichaamstemperatuur voldoende wordt gereguleerd.

Dames sportleggings zijn er natuurlijk om je figuur prachtig naar voren te brengen en er goed uit te zien maar hebben ook diverse functionele voordelen die jou helpen om in de beste condities te kunnen sporten.

2. Kies de dames sportlegging die bij jouw lichaamstype past

Hoewel iedere vrouw vanzelfsprekend een uniek figuur bezit kunnen we deze toch hoofdzakelijk in 5 verschillende lichaamstypes verdelen, bestaande uit een peerfiguur, een appelfiguur, een plankfiguur, een omgekeerde driehoek figuur en een zandloperfiguur.

De lichaamstypen verschillen onderling met name in de manier waarop ons lichaam in volume toeneemt. Zo heeft bijvoorbeeld een vrouw met een appelfiguur het meeste volume rond de buik en de borsten terwijl vrouwen met een peer figuur juist weer over vollere billen en heupen beschikken.

De bekendste en meest begeerde lichaamsvorm is zonder twijfel het zandloperfiguur wat voor vele het ideaalbeeld is. Toch is het juist de kunst om zo goed mogelijk in te spelen op je lichaamstype omdat ze ieder positieve eigenschappen en kansen met zich mee brengen om er perfect uit te zien in een sport outfit.

Het mooiste figuur in een dames sportlegging wordt dan ook niet bepaald door het lichaamstype, maar door degene die het beste weet in te spelen op haar lichaamsvorm.

Wil jij nou weten hoe je perfect in kunt spelen op jouw figuur en welk lichaamstype jij eigenlijk bezit? Bekijk nu de beste sportkleding voor jouw figuur!

3. Welke kleur sportlegging kiezen?

Ondanks diverse onderzoeken die de sterke invloed van de kleur sportkleding aan het licht brachten wordt dit door de meeste vrouwen nog altijd onderschat. Door te kiezen voor de kleur sportlegging die bij je past kun je niet alleen een prachtige sport outfit samenstellen, maar wordt je gemotiveerd, krijg je energie, en worden we zelfs vrolijker.

De kleur die bij je past is afhankelijk van je lichaamstype, en de tint van je huid, en ook je persoonlijke voorkeur speelt hierbij een belangrijke rol. We halen namelijk veruit het meeste zelfvertrouwen uit een zelfverzekerd gevoel waarbij we onszelf mooi vinden in de sportleggings.

Bekijk hoe jij je voordeel kunt halen uit het matchen van kleuren in je sportkleding en kies voor de kleur sportlegging dames die bij je past

4. Welke maat sportlegging kiezen?

De vanzelfsprekende redenen waarom het ontvangen van de verkeerde maat sportlegging enorm vervelend is zijn natuurlijk bekend.

Maar wat gebeurd er wanneer we het zelf niet door hebben dat we eigenlijk de verkeerde maat dragen?

Omdat de dames sportleggings ontzettend elastisch zijn zullen de meeste zelfs bij het kiezen van een te kleine maat gedragen kunnen worden.

De elasticiteit van de sportleggings zorgt er namelijk voor dat de leggings voortdurend met je figuur meerekken en zich nauwsluitend om het lichaam vormen als een tweede huid.

Ondanks dat we ons lichaam in deze ‘te kleine’ sportleggings weten te manoeuvreren brengt het kiezen van de verkeerde maat legging onderstaande problemen met zich mee:

 • Een te kleine sportlegging schijnt sneller door
 • Een te kleine sportlegging gaat sneller stuk
 • Een te kleine sportlegging zal sneller haar kleur verliezen
 • Een te kleine sportlegging zal je figuur minder goed vertonen 
Maattabel Heliasgymwear sportleggings
 • Maten uitgedrukt in centimeters.

Maat

Buste

Taille

Heupen

S

85 – 90

70 – 73

93 – 96

M

91 – 95

75 – 79

98 – 102

L

99 – 105

80 – 85

105 – 110

XL

108 – 115

90 – 95

115 – 120

Buste

Meten vanuit het breedste deel van de borst, onder de oksels en over de schouderbladen, en houd het meetlint tijdens de meting stevig vast in horizontale positie.

Taille

Meet vanuit het smalste deel van de taille en houd tijdens de meting het meetlint horzizontaal.

Heupen

Houd je voeten tegen elkaar aan en meet vanuit het breedste punt van de heupen. Houd tijdens de meting het meetlint parallel aan de vloer.

Twijfel na meting

Tijdens het meten kun je bijvoorbeeld tegen een aantal dingen aanlopen, zoals wanneer je tussen twee maten in zit?

In dit geval is het belangrijk om altijd te kiezen voor de grootste maat van de twee gezien onze sportleggings nauwsluitend zijn en voldoende compressie bieden. Vermijd het kiezen van een te kleine maat omdat de sportlegging dan als het ware wordt uitgerekt, wat zorgt voor slijtage op de vezelstructuur.

Wanneer de maatverhouding tussen de heupen en de taille voor jou niet klopt, houd dan de afmetingen van de heupen aan om de correcte maat te bepalen.

5. Kies voor de top 10 beste sportleggings

Wanneer je na het volgen van de eerste vier stappen nog steeds geen keuze hebt kunnen maken kun je gebruik maken van onze samengestelde top 10 beste sportleggings.

In onze zorgvuldig samengestelde top 10 vind je de best mogelijke keuzes inclusief aankoopadvies zodat jij alsnog eenvoudig jouw ideale sportlegging dames match kunt vinden!

Bekijk nu de 10 beste dames sportleggings van dit moment!

sportleggings voor in de sportschool

Dames sportleggings als fitness kleding

De sportschool is ongetwijfeld de meest populaire sport locatie om in je dames sportlegging te pronken. Sportleggings zijn namelijk nog altijd razend populair als fitness kleding en zijn dominant aanwezig in de kledingkast van iedere fitchick. 

Met name als je begint aan je avontuur in de sportschool is het soms lastig welke fitness kleding je het beste kunt dragen en welke sportkleding het beste bij je past. Het is zeker geen vereiste om een dames sportlegging te dragen naar de sportschool en het is belangrijk dat we juist voor de sportbroek kiezen waarin we onszelf kunnen zijn en waarin we ons goed voelen.

voordelen van een goede dames sportlegging

10 Voordelen van een goede dames sportlegging

Sportkleding vereist esthetische kenmerken zoals een aantrekkelijk uiterlijk en een aangename uitstraling, evenals functies die de prestaties van atleten verbeteren, extra comfort bieden en de gezondheid van de drager bevorderen.

Anthony S.W. Wong
zwarte sportlegging dames
Dames Sportleggings
gymwear nederland

1. Bewegingsvrijheid

Ervaar de meest comfortabele bewegingsvrijheid tijdens je workouts die wordt mogelijk gemaakt door een hoogwaardige four-way stretch. De stof past zich volledig aan het figuur aan en rekt moeiteloos met het lichaam mee terwijl jij de meest intensieve bewegingen uitvoert. 

Kwalitatieve dames sportleggings voelen aan als een tweede huid en bieden de mogelijkheid om je sportief te ontwikkelen.

2. Het bevorderen van de sportieve prestaties

Hoge kwaliteit sportleggings kunnen de algehele sportieve prestaties  verbeteren door de juiste spiergroepen te ondersteunen gedurende je workouts, en door je bescherming te bieden op de kwetsbare delen van ons lichaam.

Daarnaast wordt de temperatuur perfect gereguleerd bij een goede dames sportlegging waardoor de warme lucht afkomstig van je huid eenvoudig kan ontsnappen terwijl vocht en koude lucht van buiten zoveel mogelijk worden tegengehouden.

Hierdoor kun jij in uiterst comfortabele omstandigheden je workouts voldoen waardoor je sportieve prestaties verbeteren.

3. Sneller spierherstel

Compressie leggings zorgen voor een sneller spierherstel en verminderen de kans op spierpijn. Diverse studies hebben aangetoond dat compressie sportkleding spierpijn en ontstekingen vermindert, en tegelijkertijd het uithoudingsvermogen en de sportieve prestaties verbeterd

4. Motivatie en zelfvertrouwen

Dames sportleggings met een flatterende werking op het figuur en een comfortabele pasvorm motiveren ons om te gaan sporten. Een goede dames sportlegging weet het beste uit je figuur te halen en zorgt hiermee voor het vergroten van jezelf vertrouwen.  

Wanneer we ons zelfverzekerd voelen in de sportkleding omdat we tevreden zijn over ons figuur, zijn we ook sneller geneigd dit in stand te houden en zul je gemotiveerd blijven om te sporten.

5. Voorkomt schuurplekken en huidirritatie

Seamless sportleggings worden ontwikkeld vanuit de naadloze productietechniek waarbij zo min mogelijk naden worden gebruikt binnen het productieproces. De strak ontworpen dames sportleggings voorkomen hiermee huidirritatie en schuurplekken.

6. Beschermen tegen weersomstandigheden

Goed ademende en vochtafstotende compressie sportleggings voor dames beschermen ons tegen weersomstandigheden als koud, regen, en windvlagen. 

Omdat de temperatuur perfect wordt gereguleerd en de koude lucht nauwelijks binnen wordt gelaten blijven onze spieren perfect op temperatuur. 

De synthetische kunstvezel: nylon is vochtafstotend en zorgt er dan ook perfect voor dat het vocht afkomstig van de regendruppels niet in je sportkleding blijft hangen maar juist wordt afgeweerd.

Daarnaast zorgt de compressie op de dames sportleggings er samen met de hoge kwaliteit stof voor dat er nauwelijks wind wordt opgevangen waardoor jij minimaal geremd wordt in je sportieve prestaties.

6. Ultra comfortabel

Dames sportleggings voorzien van de juiste stof verhouding voelen ultra comfortabel aan waardoor jij ze het liefst de gehele dag draagt. Het fijne gevoel van een comfortabele sportlegging draait bij aan je algehele prestaties tijdens je workouts.

7. Sportlegging die niet afzakt

De kwalitatieve dames sportleggings voorzien van een hoge tailleband sluiten zich strak om het lichaam waardoor de sport leggings zelfs tijdens de meest intensieve workouts moeiteloos blijven zitten.

Een sportlegging die niet afzakt beschikt over de juiste hoeveelheid compressie die zich in de taille band bevindt en kan door slijtage aan de vezelstructuur wat bijvoorbeeld optreedt door een slechte kwaliteit stof of het te heet wassen van de sportlegging.

8. Duurzaamheid en kwaliteit

De perfecte dames sportlegging is voorzien van een hoogwaardige stof verhouding waardoor de sportleggings nauwelijks slijtage oplopen en dus langer meegaan. 

De verbeterde vezelstructuur zal tijdens het sporten de kwaliteit eenvoudig blijven behouden in tegenstelling tot lage kwaliteit sportleggings. 

9. Sportleggings die niet doorschijnen

Een kwalitatieve dames sportlegging kent een hoge vezeldichtheid en de perfecte four-way stretch waardoor de sportleggings niet doorschijnen tijdens je workouts. 

Bij lage kwaliteit sportleggings zien we dat de mindere kwaliteit vezels en de lage vezeldichtheid resulteren in een doorschijnende sportlegging waar uiteraard niemand op zit te wachten.

10. Vochtafstotend en goedademend

Goed ademende sportleggings zullen het zweet dat ontstaat tijdens onze workout eenvoudig weten te verhelpen omdat het moeiteloos kan ontsnappen door de goed ademende stof. 

Omdat een vochtafstotende stof het vocht niet opneemt zal het dus niet blijven hangen waardoor onaangename geurtjes en zweetplekken worden voorkomen zodat jij zorgeloos de meest intensieve workouts kunt doorstaan.

belangrijkste eigenschappen dames sportlegging

Waar moet ik op letten bij aanschaf van een dames sportlegging?

Het kiezen van de juiste sportlegging is enorm belangrijk om een goede sportset samen te stellen, en wat nou exact de beste sportlegging voor jou is wordt door diverse factoren bepaald.

Volg onderstaande kenmerken en eigenschappen om zelfstandig een passende keuze te kunnen maken.

Sportactiviteit sportlegging dames

Voor we beginnen met het opnoemen van de belangrijkste eigenschappen van een goede dames sportlegging, is het allereerst belangrijk om te kijken naar de sportactiviteit waarvoor je de dames sportlegging wilt gebruiken.

Zo kan een sportlegging perfect zijn om in te dansen, of om in hard te lopen, maar kan het tegelijkertijd een vreselijke fitness legging zijn. 

Bij een hardlooplegging worden namelijk hele andere eigenschappen gevraagd dan bij een fitness legging, en het is dan ook allereerst belangrijk om stil te staan bij de sportactiviteit waarvoor we de legging willen gebruiken.

Kijk bij een hardlooplegging bijvoorbeeld of er voldoende compressie op de sportlegging zit en of de legging bestand is tegen slechte weersomstandigheden, terwijl je bij een fitness legging onder andere kijkt of de sportlegging wel helemaal squat-proof is en of dat de legging een flatterende werking op je figuur heeft.

Kies een dames sportlegging die bij je lichaamstype past

We onderscheiden hoofdzakelijk 5 verschillende lichaamstypen waarbij de verdeling van het volume op het lichaam een belangrijke rol speelt. Door slim in te spelen op jouw lichaamstype kun je een prachtige outfit samenstellen waarin je figuur het beste tot zijn recht komt.

Bekijk welke sportleggings het beste bij jouw figuur passen!

Kies de kleur dames sportlegging die bij je past

Kleuren kunnen een geweldige impact hebben op je outfit en door de juiste kleuren te combineren of de kleuren te gebruiken die prachtig bij je huidskleur passen kun je de perfecte look creëren.

Bekijk welke kleur dames sportlegging het beste bij jou past

Seamless sportlegging dames

Seamless sportleggings worden machinaal ontwikkeld met zo min mogelijk naden in het productieproces. De naadloze sportleggings zijn duurzamer, bijzonder comfortabel, en hebben een schitterend design waarin je figuur prachtig naar voren komt.

De naadloze dames sportlegging sensatie heeft door het hoogwaardige productieproces de wereldwijde kwaliteitsnorm van dames sportleggings verhoogd waarbij de geavanceerde breitechnologie inmiddels de nieuwe standaard is!

Welke dames sportlegging zakt niet af?

Een high waist sportlegging sluit zich boven de navel rondom het middel waardoor de onderbuik bedekt blijft, en de sportleggings zelfs tijdens de meest intensieve workouts niet afzakken.

De high waist leggings zorgen voor een prachtig shape met een zichtbaar smalle taille, mooie lange en slanke benen, en ze accentueren de vrouwelijke rondingen.

High waist sportleggings zijn wereldwijd de meest voorkomende leggings in de fitness industrie en hebben nog altijd een groeiende populariteit.

Welke sportlegging schijnt niet door?

Squat proof leggings schijnen zelfs tijdens de meest intensieve workouts niet door en zorgen ervoor dat jij zorgeloos je squats kunt uitvoeren. Het doorschijnen van een sportlegging kan diverse oorzaken hebben waarvan de belangrijkste een te kleine maat sportlegging en een slechte kwaliteit stof zijn.

Shaping sportleggings

Shaping sportleggings zorgen ervoor dat jouw figuur tot in de perfectie naar voren komt en hebben een ultra flatterende werking. Om het lichaam perfect te vormen worden onder andere functionele contouren, een goede compressie, en een naadloze productietechniek gebruikt. 

Sportlegging waar je geen cellulites in ziet?

Corrigerende dames sportleggings zijn speciaal ontworpen om een slanker figuur mogelijk te maken door de huid strak aan te trekken waardoor de cellulitis of het overtollige vet niet lager of minder zichtbaar wordt.

De functionele leggings kleden het figuur af en corrigeren met name de onderbuik, bovenbenen, en de heupen.

Heb ik een compressie sportlegging nodig?

Compressie leggings oefenen druk uit op het lichaam ter ondersteuning van onze gewrichten en andere kwetsbare delen van ons lichaam. Daarnaast zorgt compressie sportkleding voor het stimuleren van de bloedsomloop wat bijdraagt aan een sneller spierherstel.

Kies ik voor een full length sportlegging of 7/8 sportlegging?

Full length sportleggings sluiten zich tot over de enkels en bieden bescherming aan het hele onderlichaam. daarnaast bieden full length sportleggings het maximale comfort en geven ze de optimale stijlvolle look aan je sport outfit!

De tegenhanger van de full length sportlegging is de 7/8 legging. Hier blijven de kuiten zichtbaar en wordt letterlijk 7/8 van de benen bedekt. 

product eigenschappen sportleggings

Wat zijn elastische sportleggings?

Elastische dames sportleggings zijn rekbare leggings voorzien van een stretchstof en zorgen ervoor dat jouw figuur goed naar voren komt en dat jij flexibel kunt bewegen tijdens het sporten.

Het overgrote deel van de sport sets bestaan uit elastische leggings waarbij waarvan de stof verhouding bestaat uit een rekbare stof in combinatie met een synthetische kunstvezel.

De populaire vezel spandex wordt veruit het vaakst gebruikt in de stof verhouding van dames sportleggings, en is verantwoordelijk voor de elasticiteit. Het perfecte percentage spandex ligt tussen de 10 en 15%.

Door het gewenste percentage spandex toe te voegen aan de fitness leggings zorg je ervoor dat ze niet afzakken en dat je niet wordt geremd in je bewegingsvrijheid. Dit werkt bevorderend voor de sportieve prestaties en zorgt ervoor dat de leggings lang mee gaan.

In een legging zonder rekbare stof die wordt gebruikt om in te sporten zal een constante druk op de vezels ontstaan tijdens onze bewegingen, wat slijtage op de vezels veroorzaakt. Hierdoor zullen de leggings op termijn doorschijnen, afzakken, of zelfs ladders veroorzaken.

Daarnaast wordt door de rekbaarheid nog wel eens de verkeerde maat ingeschat. De leggings passen zich perfect aan jouw lichaam aan waardoor een te kleine maat vaak de meest voor de hand liggende keuze is.

De leggings rekken vervolgens zodanig dat de stof op de rekbare plaatsen zo dun wordt dat deze doorschijnt. Squat proof leggings worden namelijk ontwikkeld vanuit het ideale percentage spandex in combinatie met een kwalitatieve synthetische kunstvezel.

Zorg dus dat je ondanks de hoge elasticiteit altijd de correcte maat kiest. De spandex is een perfecte toevoeging aan de vaak stugge en niet kreukbare andere gebruikte stoffen zoals nylon of polyester. De ideale stof verhouding bevat tussen de 10 en 15% spandex. 

Wat is spandex?

Spandex, is een synthetische vezel die bekend staat om zijn uitzonderlijke elasticiteit. Spandex wordt vaak aan de sportleggings toegevoegd vanwege de rekbaarheid en het bijzondere comfort. Spandex is in 1958 uitgevonden door chemicus Joseph Shivers “en is afgeleid van het woord: ”expandeert” wat uitbreiden betekend.

Waar wordt spandex van gemaakt?

Spandex is een synthetische polymeervezel. Dit Zacht en rubberachtig segment van polyester zorgt ervoor dat de vezel tot 600% kan uitrekken en vervolgens zijn oorspronkelijke vorm terugkrijgt.

Verliest spandex zijn elasticiteit?

Na veel slijtage en door de jaren heen verliest spandex uiteindelijk zijn elasticiteit. Maar als je de sportleggings op de juiste manier wast en droogt helpt het zijn vorm te behouden.

Innemen van elastische leggings

Elastische leggings rekken uit door de jaren heen wat leidt tot slijtage. Een elastische tailleband kan te groot worden, zelfs als je al die tijd op dezelfde maat blijft. Het innemen van een tailleband duurt slechts enkele minuten en zorgt ervoor dat de legging beter past en weer goed aanvoelt. Hiermee voorkom je het afzakken van de leggings

Knip de elastiek van de legging zo’n 5 tot 10 cm kleiner af dan je taillemaat, afhankelijk van wat je zelf het prettigst vindt. (Als je taille een stuk kleiner is dan je heupen, kun je de elastiek aan elkaar spelden zonder het overtollige materiaal af te knippen.) Vervolgens kun je hem boven je heupen omhoog trekken.

Wat is het nadeel van spandex?

Spandex kleeft aan het lichaam, laat de huid niet gemakkelijk ademen en is gevoelig voor warmte. Je kunt leggings met spandex het beste niet te heet wassen omdat de stof vervolgens zijn kwaliteit verliest. Door de spandex leggings te combineren met een stof als nylon creëer je echter de perfecte stof verhouding.

Leggings met spandex wassen

Spandex krimpt niet en is bestand tegen aanwezige vlekken op waterbasis. De meeste leggings met spandex produceren statische elektriciteit en kunnen hierdoor kreuken in een te hete droger. Je kunt spandex wassen in een wasmachine met universeel wasmiddel.

Wat is een corrigerende sportlegging dames?

Corrigerende dames sportleggings zijn speciaal ontworpen om een prachtig slank figuur te creëren waarbij cellulitis niet langer zichtbaar is omdat de huid wordt strak getrokken.

De leggings corrigeren met name de onderbuik, aanwezige cellulitis, de bovenbenen en de heupen. De onzekerheden in je figuur worden door de strakke leggings weggenomen door de druk die het uitoefent op ons lichaam. Hierdoor worden ongelijkheden gecompenseerd, en wordt het zichtbare vet strak getrokken waardoor vervolgens de vrouwelijke vormen juist weer beter naar voren komen. Een corrigerende legging heeft een flatterende werking en kan voor veel vrouwen de onzekerheid over het lichaam wegnemen.

De functionele leggings kunnen voor ieder lichaamstype een positieve uitwerking hebben en zijn dus niet alleen een voordeel voor de iets ‘vollere’ vrouwen. High waist sportleggings zijn een mooi voorbeeld van leggings met een uiterst corrigerende werking. Het principe werkt hetzelfde als bij bijvoorbeeld corrigerend ondergoed waarbij er enorm veel druk wordt uitgeoefent op het lichaam zodat het strak en slanker oogt.  Omdat ons lichaam slanker lijkt en de legging zich door de compressie strak om ons lichaam sluit, zullen de vrouwelijke vormen juist beter zichtbaar worden getoond. 

Corrigerende leggings worden voornamelijk ontwikkeld op basis van sterke synthetische stoffen zoals nylon en polyester vanwege de kwaliteit van de stoffen. De enorme compressie die zorgt voor de corrigerende werking mag immers niet verloren gaan na een aantal intensieve work-outs of na diverse wasbeurten. Hoewel de corrigerende leggings  niet zo zeer als een op zichzelf staand product worden gezien, maar meer als verzamelnaam voor de verschillende leggings met deze corrigerende werking, zijn er toch originele corrigerende leggings op de markt te vinden. Deze leggings zijn bijzonder functioneel en ook enkel ontwikkeld om de onzekerheden weg te nemen,  in plaats van bijzonder veel waarde te hechten aan het comfort en design van de legging.

Wat is een goed ademende dames sportlegging?

Het vermogen van een legging om goed te ademen houdt in dat de leggings stofdeeltjes die bijvoorbeeld ontstaan wanneer we transpireren, door de stof van de legging laten ontsnappen.

Al onze dames sportleggings zijn voorzien van een goed ademende stof verhouding en zorgen hiermee voor het bevorderen van de sportieve prestaties en voorkomen zowel onderkoeling en oververhitting tijdens het sporten.

Hoe werkt een goed ademende sportlegging dames?

Naast het vermogen om stofdeeltjes door de stof te laten ontsnappen beschikt  het merendeel van de goed ademende leggings eveneens over het vermogen om lucht door de stof te laten ontsnappen.

Door het chemische proces dat ontstaat na het samenkomende van vocht en warme lucht afkomstig van de huid ontstaat er een differentiële druk, wat inhoudt dat de de warme en vochtige lucht naar de ‘koude’ buitenkant van de legging gedrukt wordt en hierdoor ontsnapt.

Omdat er tijdens het sporten vrijwel altijd een warmte- en vochtigheidsniveau aanwezig zijn kan deze vochtige en ongewenste lucht eenvoudig uit de sportlegging worden verdreven.

 

welke stoffen zijn goed ademend?

We weten nu dat een goed ademende legging de temperatuur reguleert waardoor je goed afkoelt tijdens het sporten en niet ‘oververhit’ raakt.

Nylon, polyester en een lichte katoenen stof  zijn voorbeelde van goed ademende stoffen die logischerwijs ook het meest worden gebruikt in de ontwikkeling van sportleggings. Toch is er tussen deze drie verschillende vezels een enorm belangrijk verschil.

Katoen is namelijk een natuurlijk vezel in tegenstelling tot de synthetische stoffen als nylon en polyester en werkt vochtabsorberend. Nylon en polyester daarentegen werken vochtafstotend en verweren vocht dus ook op een heel andere manier.

Omdat katoen het vocht namelijk in eerste instantie binnen laat en vervolgens uitdroogt wordt het zeer effectief afgevoerd op een manier die in eerste instantie lucht doorlaat en dus ook goed ademend. De warmte die vanuit je spieren wordt afgegeven verplaatst zich dus ook eenvoudig naar de buitenlucht waardoor de spieren niet oververhit raken.

Nylon en polyester stoten in eerste instantie vocht af maar zijn weldegelijk synthetische vezels die vaak gebruikt worden voor het  ontwikkelen van goed ademende leggings. De lichte stof bestaande uit deze synthetische laat namelijk voldoende lucht toe zodat ze optimaal zijn om intensieve work-outs mee uit te voeren.

Stof verhouding dames sportlegging

Door het alsmaar groeiende aantal online aanbieders van dames sportleggings wordt het steeds belangrijker om vanuit de specificaties een kwaliteits inschatting te kunnen maken. 

De stof verhouding van een sportlegging kun je vergelijken met de motor van een auto. Je kunt een fiat wel verkleden als een ferrari, maar voorzien van een fiat motor zul je nooit rijden als een ferrari.

Ofwel, de sportlegging kan er aan de buitenkant prachtig uit zien en zelfs ook nog wel comfortabel zitten, maar als er geen kwalitatieve, aanvullende, en functionele stof verhouding wordt gebruikt in de productie van de leggings kunnen onderstaande complicaties voorkomen.

Gevolgen van een slechte stof verhouding

 • De sportleggings schijnen door
 • De sportleggings zakken af
 • De sportlegging rekt niet met het figuur mee
 • De vezels van de sportleggings slijten snel
 • De kleuren van de sportleggings vervagen
 • De sportleggings verwerken het zweet niet
 • De leggings houden de warme lucht afkomstig van ons lichaam vast omdat ze niet goed ademenen.

Wat is de stof verhouding van een dames sportlegging?

De stof verhouding van een sportlegging geeft de combinatie van vezels en stoffen aan die in het productieproces van de sportleggings zijn gebruikt, en in welke onderlinge verhouding deze zijn geproduceerd.

Zo geeft de stof verhouding :87% nylon/13% spandex aan dat de sportleggings voor 87% uit nylon bestaan en voor 13% uit spandex.

Door de eigenschappen van de verschillende stoffen te leren kennen, kunnen we aan de hand van de stof verhouding een concrete inschatting maken van de  kwaliteit,duurzaamheid, en functionaliteit.

Gelaagde dames sportleggings

Gelaagde sportleggings bestaan uit twee individuele kledingstukken die over elkaar gedragen worden.

Deze verschillende kledingstukken overlappen elkaar niet altijd , en door deze overlapping op een strategische en vakkundige manier toe te passen wordt flexibele kleding gecreëerd met het vermogen om met het lichaam mee te rekken.

Door in de praktijk één dikke laag stof te vervangen door twee dunnere stoffen en hierbij lucht op te sluiten tussen de twee lagen in, ontstaat er thermische isolatie waardoor je beschermt blijft tegen koud en slechte weersomstandigheden.

Gelaagde sportleggings zijn uitermate geschikt als winter sportleggings tijdens de koude wintermaanden en kunnen vrijwel het gehele jaar worden gebruikt als hardlooplegging voor in de buitenlucht. 

3 Verschillende lagen stof

Bij vrijwel alle sportkleding worden tenminste 3 lagen toegevoegd aan het productieproces waarbij iedere laag zijn eigen functie heeft.

De binnenste laag is degene die wij tegen onze huid aan voelen en zorgt ervoor dat het zweet wat tijdens de workout veroorzaakt wordt naar de volgende laag wordt vervoerd en vervolgens verdampt, zodat jij in goede omstandigheden de training kunt voortzetten. De  delen van de stof die verantwoordelijk zijn voor deze overdracht noemen we ook wel de ‘wicking-materialen’.

Sportleggings die het vocht niet voldoende afvoeren beschikken in de meeste gevallen slechts over een middenlaag 

De middelste laag heeft een isolerende werking tijdens koude temperaturen, en reguleert verder de temperatuur door de verschillende lagen wel of niet overlappend te gebruiken.

De middelste laag is enorm populair bij producenten omdat door de overlapping van stoffen en het zelf indelen hiervan verschillende eigenschappen kunnen worden toegevoegd met als voornaamste voorbeeld uiteraard de isolerende werking.

De buitenste laag ofwel de schelp laag genoemd heeft als voornaamste reden om ons lichaam aan de buitenkant te beschermen voor wind, lucht, en vocht, en tegelijkertijd het vocht afkomstig van jouw lichaam naar de buitenkant te verdringen zodat jij niet te maken krijgt met opgehoopt zweet of onaangename temperaturen.

Door verschillende lagen aan te brengen in verschilledne samenstellingen ontstaan er dus ook verschillende soorten outfits met ieder zijn eigen belangrijke eigenschappen.

Zorg dat je de samenstelling bepaald aan de hand van je gewenste sportactiviteit om het maximale resultaat uit iedere workout te halen1

Wat is een goede stof verhouding voor dames sportleggings?

Leggings worden onder andere gemaakt van viscose met elastaan, nylon, polyester, wol , katoen, en een aantal andere stoffen. De samenstelling van de stoffen geeft een goed beeld over de kwaliteit van de legging.

Polyester en nylon staan bekend om de duurzaamheid en kwaliteit. Deze stugge stoffen worden meestal aangevuld met een percentage spandex(elastaan) , wat zorgt voor de rekbaarheid op de leggings. Polyester en nylon zijn niet kreukbaar, sterk en zijn beide hydrofoob. Dit betekent dat de stoffen vochtafvoerend en waterafstotend zijn terwijl een stof als katoen juist vocht vasthoudt. Dit is een groot nadeel met betrekking tot zweetplekken tijdens een intensieve work-out. Omdat met name nylon zeer waterafstotend is droogt een nylon legging ook snel na het wassen. 

De beste work-out leggings bestaan over het algemeen uit een combinatie van de synthetische stof nylon aangevuld door een percentage spandex, waarbij het ideale percentage spandex tussen de 10 en 20% is. Dit wordt door de meeste specialisten gezien als de beste stofverhouding voor sportleggings.

Er zijn uiteraard voldoende uitzonderingen van hoogwaardige kwaliteit sportleggings bestaande uit een andere stofverhouding. Zeker wanneer je over de juiste kennis beschikt van de verschillende stoffen zijn er voldoende alternatieve te bedenken met bijvoorbeeld polyester. Voor degene die niet over deze kennis beschikken dient de stofverhouding: Nylon/spandex echter als een uitstekende richtlijn waarbij je verzekerd bent van een uiterst duurzame sportlegging die ook nog eens de vrouwelijke vormen flatteert.

Dames sportlegging eigenschappen stof verhouding

Viscose is een zachte, fijn en goed ademende stof die wordt gebruikt in het productieproces van een legging. Het nadeel is dat viscose snel kreukt, vandaar dat het vaak in combinatie met een stuggere stof wordt gebruikt 

Elastaan Oftewel spandex is een synthetische stof die zorgt voor de elasticiteit binnen de leggings. 

Nylon is een synthetische zachte stof, het droogt snel, het ademt goed en het houdt bacteriën tegen. Verder is Nylon duurzaam en kreukt het niet.

Polyester is een duurzame synthetische stof, en is bovendien een lichtgewicht.  Het nadeel van polyester is echter dat het niet snel droogt.

Katoen zorgt voor een zacht en comfortabel warm gevoel. Het nadeel is dat katoen vocht absorberend is.

Wat is een sweat-proof sportlegging dames?

Een sweat proof legging laat geen zichtbare plekken achter gedurende het zweten en is hiermee zweet bestendig. Dit is geheel afhankelijk van de stoffen de legging gebruikt worden. Een goed ademende en vochtafstotende legging voorkomt gênante zweetplekken tijdens het sporten. Katoen is een voorbeeld van een vocht absorberende stof en een katoene legging is dan ook over het algemeen niet sweatproof. Kijk vooraf altijd naar de gebruikte stofverhouding om te weten of te sportleggings sweatproof zijn. Nylon is een voorbeeld van een goed ademende stof die in de meeste gevallen sweatproof is.

Hoe werkt een sweat-proof legging?

Wanneer vocht een stof raakt, stoot de stof het af of absorbeert het. Vochtabsorberende stoffen nemen zweet op en houden het vast, terwijl vochtafstotende stoffen het naar buiten duwen. In het geval van een sweatproof legging spreken we vooral van vochtafstotende stoffen die het zweet buiten houden, onaangename geurtjes voorkomen en het belangrijkste, zweetplekken tegengaan.

Sportlegging Dames F.A.Q

Direct antwoord op de meest gestelde vragen omtrent dames sportleggings.

 • Kan ik een sportlegging naar school dragen?

  Hoewel het uiteraard niet gepast is om een ultra flatterende fitness legging op school te dragen, is het op de meeste scholen weldegelijk toegestaan.

  Scholen hanteren hun eigen kledingvoorschriften en het wel of niet mogen dragen van een sportlegging op school is dan ook afhankelijk van deze voorschriften.

 • Wat zijn de beste dames sportleggings voor vrouwen met lange benen?

  Dames sportleggings voor vrouwen met lange benen zijn voorzien van een goede stofverhouding met een perfecte stretch waardoor de mooie lange benen juist als schoonheidsideaal worden neergezet. Dit zijn de 3 beste dames sportleggings voor vrouwen met lange benen:

  1. Royal Highness
  2. Royal Jewel
  3. Royal Ocean

 • Wat zijn de meest flatterende dames sportleggings?

  Shaping leggings zijn de meest flatterende sportleggings en zijn dan ook speciaal ontwikkeld om de vrouwelijke vormen te accentueren en het figuur tot in de perfectie naar voren te laten komen.

0
  0
  Winkelwagen
  Je winkelwagen is leeg