Trendy Trainingspakken Dames

trainingspakken dames

Luxe Trainingspakken Dames

Oorspronkelijk ontwikkeld als sportkleding voor atleten om de spieren warm te houden tijdens een sportactiviteit, maar inmiddels razendsnel uitgegroeid tot stijlvolle alledaagse kleding waarmee je in vrijwel iedere gelegenheid chique voor de dag kunt komen.

Hoewel de dames trainingspakken nog altijd worden gedragen tijdens het sporten, zien we een alsmaar groeiende modetrend waarbij de trainingspakken gedragen worden als luxe vrijetijdskleding. 

Stijlvol in een modieus trainingspak naar school, even op de koffie bij een vriendin, of gewoon lekker in je comfortabele trainingspak een dagje bankhangen, het chique design van de dames trainingspakken zorgt ervoor dat jij altijd classy voor de dag komt, en dit in super comfortabele kleding!

Professionele Heliasgymwear Sportkleding

Heliasgymwear heeft een ruim en gevarieerd aanbod hoogwaardige sportkleding bestaande uit fashionable dames sport sets, superieure dames sportleggings, prachtige dames sporttops, en heren trainingspakken.

Vanuit luxe ontwikkeld in een specialistisch productieproces met hoogwaardige stoffen bieden wij met Heliasgymwear de hoogste kwaliteit sportkleding tegen betaalbare prijzen. De combinatie van luxe en comfort ontwikkeld in een prestigieus design zorgen ervoor dat jij er altijd bijloopt in een uiterst stijlvolle look.

Waarom zijn dames trainingspakken tegenwoordig zo populair?

Trendy trainingspakken voor vrouwen worden tegenwoordig als bijzonder modieus beschouwd omdat we steeds meer streven naar een sportieve look en dit ook uit willen stralen.

Daarnaast geeft het een comfortabele, informele uitstraling waarin je de indruk afgeeft niet al te veel moeite te willen doen voor je uiterlijk, maar zie je er tegelijkertijd wel fantastisch uit. 

De dames trainingspakken hebben door de jaren heen een ware metamorfose ondergaan en hebben zich inmiddels ontwikkeld van sobere maar functionele sportkleding tot chique allround vrijetijdskleding waarin sterren als Rihanna, Kim Kardashian, en Bella Hadid maar al te graag in de spotlights staan.

Het geheim van de metamorfose zit hem in de ontwikkeling van het design waarbij de productietechnieken en de stof verhouding een cruciale rol spelen. Het design wordt namelijk niet langer enkel voorzien van functionele eigenschappen om de sportieve prestaties te bevorderen, maar geeft momenteel de prioriteit aan een stijlvolle look voor de gebruiker waarin we ons comfortabel en zelfs sexy voelen!

Dames trainingspak of dames joggingspak?

Hoewel beide varianten enorm op elkaar lijken verschillen beide modellen voornamelijk in pasvorm en de verschillende stof verhoudingen.

Trainingspakken worden voornamelijk ontwikkeld in een strakker design waarbij nylon en/of polyester worden gebruikt in het productieproces, terwijl de dames joggingspakken dikker van stof zijn en een lossere pasvorm kennen met een minder flaterend design.

Waar de dames trainingspakken voornamelijk nog als sportkleding wordt ontwikkeld zien we dat de dames joggingspakken meer als loungewear worden gezien waarbij voornamelijk het comfortabele en cosy design de basis van de productie vormt. 

Waar moet ik op letten bij aanschaf van een dames trainingspak?

Wanneer jij op zoek bent naar de perfecte dames trainingspak is het allereerst belangrijk om te weten welke eigenschappen belangrijk zijn voor jou als consument.

Zo kun namelijk aan de hand van de product eigenschappen al een zeer concreet beeld vormen over de kwaliteit van de trainingspakken en zodoende eenvoudig jouw ideale match vinden!

 1. Waar wordt het trainingspak voor gebruikt en welke eigenschappen horen hierbij?
 2. Welke trainingspakken passen het beste bij mijn figuur?
 3. Welke kleur trainingspak staat mij het beste?
 4. Welke maat trainingspak heb ik nodig?

1. Waar wordt het dames trainingspak voor gebruikt?

Ondanks het overweldigend uitgebreide online aanbod van dames trainingspakken  onderscheiden we de verschillende trainingspakken hoofdzakelijk in 4 categorieën:

 • Fitness trainingspakken dames
 • Dames huispakken
 • Dames Hardloop trainingspakken
 • Dames casual trainingspakken

Omdat deze modellen ieder een eigen functie hebben, verschillen de product eigenschappen. Zo heeft een dames huispak geen squat proof design nodig en hoeft een squat proof legging geen warmte vast te houden, maar moet deze juist goed ademend zijn.

Fitness Trainingspakken Dames

Een classy design, de perfecte pasvorm, en alle eigenschappen om jouw workouts naar een nieuwe hoogte te brengen. Dames fitness trainingspakken zitten ultra comfortabel en zorgen ervoor dat jij vol zelfvertrouwen stijlvol de sportschool kunt betreden.

Dames Huispakken

Een variatie van de dames trainingspakken met eveneens een ongekende populariteit. De dames huispakken zijn dikker van stof dan de fitness trainingspakken, worden voornamelijk in katoen of wol ontwikkeld vanwege het comfort, het zachte gevoel op de huid, en de warmte die zowel katoen als wol vast houden in de huispakken.

Gezien wol en katoen vocht absorberen, en de warmte afkomstig van ons lichaam bij zich houden zijn ze echter niet geschikt voor intensieve workouts. 

Vanwege het ontbreken van de elasticiteit wordt de bewegingsvrijheid beperkt en is het namelijk een ware slijtageslag voor de vezels van de huispakken.

Daarnaast verwerken de huis pakken het vocht afkomstig van zweet of regen onvoldoende, wordt de temperatuur onvoldoende gereguleerd, en bezitten ze geen nauwsluitende pasvorm waardoor de huispakken kunnen afzakken tijdens een intensieve workout.

Een dames huispak is wellicht niet de beste sportkleding keuze, maar voor een ontspannen bankhang sessie is er geen betere keuze te vinden! De dames huispakken zijn superieur in comfort, en zorgen ervoor dat jij het thuis nooit meer koud hebt!

Hardloop trainingspakken dames

Dames hardloop trainingspakken bezitten bij lange na niet over hetzelfde fashionable design als de fitness trainingspakken, maar zijn uiterst functioneel ontworpen! De trainingspakken beschermen je tegen slechte weersomstandigheden zoals: regen, wind, en koud, ze ondersteunen de gewrichten door de toegevoegde compressie, en zijn voorzien van een goed ademend design waardoor zowel het vocht als de temperatuur perfect gereguleerd worden.

De toegevoegde compressie werkt preventief tegen blessures, helpt ons de correcte loophouding aan te nemen, en draagt bij aan een sneller spierherstel.

Kortom, de hardloop trainingspakken zijn wellicht niet ontworpen om het figuur op de best mogelijke wijze naar voren te laten komen, maar hebben een grote invloed op het verbeteren van de sportieve prestaties, en het comfortabel kunnen uitvoeren van je hardloop sessies.

Casual trainingspakken dames

De fashionable casual trainingspakken hebben een strak en trendy design waarmee jij  overal stijlvol voor de dag komt!

De trainingspakken zijn perfect getailleerd, en zijn voorzien van een comfortabele mesh-voering aan de binnenzijde wat zorgt voor een goed ademend design.

Tot slot zijn de trainingspakken voorzien van een ultra flatterende slim fit stretch stof en worden voornamelijk als modieuze vrijetijdskleding gebruikt.

Product eigenschappen dames trainingspakken

Hoewel er uiteraard verschillende combinaties mogelijk zijn en de verschillende modellen ieder vele varianten kennen, zien we onderstaand een tabel met de herkenbare product eigenschappen van de verschillende dames trainingspakken.

Fitness trainingspakken

Dames huispakken

Hardloop trainingspakken

Casual trainingspakken

Nylon /

Spandex

Katoen/wol

Polyester / Spandex

Polyester /

katoen

Four-way stretch

Fleece

Vocht afdrijvend

& Quick dry

Slim fit

stretch stof

Goed ademend design

Comfortabele stof,

zacht op de huid

Mesh-voering

aan de

binnenzijde

Mesh-voering

aan de

binnenzijde

Sweat-proof & squat-proof

Warm en cosy feeling

Compressie

Duurzaam

design

2. Welke trainingspakken passen het beste bij mijn figuur?

Afhankelijk van het lichaamstype dat je bezit kun je het beste inspelen op je figuur om van het mooiste effect te genieten. Zo spelen stof verhouding, kleur, en design een belangrijke rol betreffende de pasvorm van de dames trainingspakken en vraagt ieder lichaamstype om een andere aanpak.

Wil jij weten welke sportkleding het beste bij jouw figuur past?

Vind de perfecte sportkleding op basis van jouw lichaamstype!

3. Welke kleur dames trainingspak past het beste bij mij?

Denk je wel eens na over bepaalde kleuren sportkleding maar weet je niet zo goed of dit een goede match wordt? Zo ja, dan moet je deze kleuren zeker proberen! Dit zijn namelijk de kleuren die we mooi vinden en waarin we ons goed voelen.

Over het algemeen zijn marineblauw en grijs de beste kleuren voor dames trainingspakken maar dit ken per individu verschillen. Sommige track tops kunnen in kleur verschillen. Kies in eerste instantie dan ook voor de kleuren waarvoor je de meeste affectie voelt.

De kleur dames trainingspak die in de praktijk het beste bij je past is degene die het beste inspeelt op je lichaamstype, je persoonlijkheid, en de tint van je huid. De kleur trainingspak kan een grote rol spelen op het uiterlijke effect, en kan zelfs een rol spelen op ons gedrag en onze gemoedstoestand. 

Wil jij weten welke kleur sportkleding het beste bij jou past?

Bekijk ons artikel over de perfecte kleur sportlegging om de kleur te vinden die helemaal bij jou past!

4. Welke maat dames trainingspak heb ik nodig?

Om te zorgen dat het eenvoudig is de correcte maat te vinden zullen wij spoedig een passende maattabel toevoegen.

Daarnaast is het belangrijk dat we in het geval van twijfel de maat naar boven afronden en kiezen voor de grotere maat.

Als je lichaamsafmetingen voor de borst en de taille resulteren in twee verschillende voorgestelde maten, kun je het beste de maat vanaf je borstomvang bestellen.

Als de maat voor de heupen en taille varieert, kun je het beste de maat van je heupomtrek aanhouden.

Waarom in een dames trainingspak naar de sportschool?

Preventief tegen blessures

Uitgezonderd van de warme zomermaanden zorgen de trainingspakken ervoor dat jouw spieren op de juiste temperatuur inspanning leveren, en jij niet met koude spieren aan je workout begint. Door de mesh binnenkant van de trainingspakken wordt het lichaam perfect op temperatuur gehouden in tegenstelling tot bijvoorbeeld een sporttopje of een sport BH.

Daarnaast bieden de trainingspakken ondersteuning aan ons lichaam tijdens de oefeningen waardoor de kans op blessures afneemt, en zorgen ze voor een classy  en fashionable look, zonder het lichaam hierbij helemaal bloot te geven.

Comfortabel sporten met de ultieme bewegingsvrijheid

Kwalitatieve dames trainingspakken zijn ontwikkeld in een hoogwaardige stretch stof waarin jij comfortabel kunt bewegen zonder hierbij geremd te worden. 

De trainingspakken voelen aan als een tweede huid omdat de zijdezachte stof van het dames fitness trainingspak zich strak om het lichaam sluit zonder dat je hier ook maar iets van merkt.

De perfecte stretch bied jou de gelegenheid om de meest intensieve workouts uit te voeren zonder geremd te worden in je bewegingsvrijheid

Classy sportlook met een flatterende werking

De chique trainingspakken met een sportief tintje zijn speciaal ontwikkeld om naast het bevorderen van de sportieve prestaties, het figuur zo goed mogelijk naar voren te brengen. Ondanks dat je lichaam geheel bedekt blijft komen de vrouwelijke vormen prachtig naar voren door de nauwsluitende pasvorm, en oog je tegelijkertijd prachtig slank.

De ultra flatterende dames trainingspakken hebben namelijk een corrigerende werking op het figuur waarbij de huid wordt strak getrokken en je figuur een prachtige shape aanneemt.

Wanneer jij op zoek bent naar een sportoutfit waarin je figuur prachtig naar voren komt, maar tegelijkertijd klasse uitstraalt, dan is een dames fitness trainingspak jouw nieuwe BFF!

Van welke stoffen worden dames fitness trainingspakken gemaakt?

Goede dames fitness trainingspakken bestaan uit een combinatie van nylon of polyester met een klein percentage spandex.(tussen de 10 en 20%).

Spandex zorgt ervoor dat de fitness trainingspakken voldoende rekbaar zijn waardoor jij comfortabel kunt bewegen in de sportoutfit, terwijl de synthetische kunstvezels vocht afdrijvend, bijzonder duurzaam, sterk, en goed ademend zijn.

Daarnaast is zowel nylon als polyester een zeer lichte stof waar je enorm comfortabel in kunt bewegen.  

Hoe worden stijlvolle dames trainingspakken ontwikkeld?

Tegenwoordig worden de dames trainingspakken afhankelijk van het model en de functie geproduceerd in polyester, nylon, katoen, en wordt er zelfs gebruik gemaakt van spandex om het figuur te flatteren.

Talloze trainingspakken zijn ontwikkeld vanuit een combinatie van deze stoffen waarbij de synthetische kunstvezels nylon en/of polyester zorgen voor het strakke, chique, en duurzame design, terwijl spandex wordt toegevoegd om het lichaam zo perfect mogelijk naar voren te laten komen, in een zijdezachte en ultra comfortabele stof.

Deze combinatie heeft een ware revolutie ontkend in de trainingspakken industrie, en is mede verantwoordelijk voor het succes van de hedendaagse trend.

De trainingspakken zijn namelijk niet langer enkel functionele sportkleding voor atleten, maar functioneren eveneens als koploper op het gebied van modieuze sportkleding voor een stijlvolle look.

Kun je een dames trainingspak op het werk dragen?

Hoewel het natuurlijk belangrijk is om dit altijd vooraf met je werkgever te bespreken en je te houden aan de kledingvoorschriften die binnen het bedrijf gelden zien we een snel stijgende trend van sportieve kleding op het werk.

Het aantal sportieve kleding zoals dames trainingspakken die als modieuze outfits worden gedragen groeide volgens een onderzoek van Morgan Stanley tussen 2008 en 2015 met maar liefst 42%.

De invloed van deze modetrend begint zelfs de kantoren binnen te dringen en we zien dat werkkleding steeds relaxter wordt ontworpen op basis van comfort. Volgens de Society for Human Resource Management die het aantal werkgevers bijhoudt die het toestaan dat hun werknemers dergelijke sportieve kleding dragen, steeg dit percentage van 32% naar 44% in slechts twee jaar tijd.

Hoogwaardige seamless trainingspakken dames

Seamless trainingspakken worden evenals onze seamless sportleggings naadloos ontwikkeld wat vele voordelen met zich meebrengt voor de eindgebruiker.

De geavanceerde naadloze productietechniek zorgt voor een optimaal comfort, een strak en fashionable design, is bijzonder duurzaam, en voorkomt schuurplekken en huidirritaties.

De seamless dames trainingspakken worden professioneel ontwikkeld en staan garant voor een lange levensduur en een uiterst functioneel design waarbij je geniet van het maximale comfort.

5 Redenen om te kiezen voor een Heliasgymwear dames trainingspak

Als specialist van dames sportkleding kunnen wij uiteraard niet achterblijven als het gaat om trendy en luxe trainingspakken voor vrouwen en wij hebben dan ook alle kwaliteitsnormen overtroffen met onze luxe dames trainingspakkenlijn.

1. Perfecte stof verhouding

Of je nu de voorkeur geeft aan een functioneel fitness trainingspak voor vrouwen of een model om casual te dragen, de stof verhouding van de Heliasgymwear trainingspakken zorgt voor het perfecte resultaat.

De combinatie van 80% polyester met 20% katoen zorgt voor een duurzaam en comfortabel trainingspak waarin jij optimaal de meest intensieve workouts kunt doorstaan en biedt tegelijkertijd een stijlvol en cosy design wat de vrouwen trainingspakken zo aantrekkelijk maakt om casual te dragen. 

2. Ultra flatterend design

Omdat wij met onze sportieve achtergrond weten hoe belangrijk het is om ons figuur te laten stralen in dames sportkleding hebben wij de dames trainingspakken speciaal laten ontwikkelen in een ultra flatterend design.

Je figuur wordt geperfectioneerd, de vrouwelijke rondingen komen prachtig naar voren, en zowel je benen, taille en buik ogen prachtig slank.

3. Snel drogend design

Geef jij ondanks de regen de voorkeur aan een hardloopsessie in de buitenlucht, of zweet jij intens tijdens een enorm zware workout, het snel drogend design van de dames trainingspakken zorgt ervoor dat jij comfortabel kunt blijven trainen zonder hierbij onaangename geurtjes te verspreiden of zichtbare zweetvlekken achter te laten.

Het vocht afdrijvende design van de dames trainingspakken verhindert vochtophoping, en omdat het design daarnaast ook nog eens bijzonder goed ademend is, wordt het zweet effectief naar buiten gedreven.

4. Stijlvolle en classy look

Met onze jarenlange ervaring in de mode- en sportwereld vinden wij het belangrijk dat onze dames trainingspakken niet alleen uiterst functioneel zijn maar daarnaast voorzien zijn van een stijlvolle en classy look waarin jij op iedere gelegenheid representatief voor de dag kunt komen!

5. Seamless trainingspakken dames

Al onze dames trainingspakken zijn seamless waardoor jij geniet van een ultra comfortabel, flatterend, en duurzaam design. Omdat de seamless trainingspakken zijn ontwikkeld met zo min mogelijk naden in het productieproces ervaar jij het ultieme comfort waarbij schuurplekken en huidirritatie worden voorkomen.

De seamless trainingspakken voor vrouwen voelen aan als een tweede huid en geven de perfecte shape!

Luxe trainingspakken dames kopen?

Heb jij interesse in één van onze hoogwaardige dames trainingspakken en wil jij jouw kledingkast verrijken met ultra flatterende sportkleding die je tegelijkertijd casual kunt dragen?

Bekijk ons aanbod luxe dames trainingspakken binnenkort in de officiële Heliasgymwear online store!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0
  0
  Winkelwagen
  Je winkelwagen is leeg