Sport Set Dames

Nederlands beste dames sport setjes

Ben jij een fanatieke sporter of wil je juist gaan beginnen met sporten, dan kan het juiste sportsetje een enorme impact hebben op het resultaat van je workout, meer dan we in eerste instantie misschien kunnen voorstellen.

De perfecte dames sport outfit zorgt er namelijk voor dat jij comfortabel je workouts kunt voldoen zonder hierbij te worden geremd in je bewegingsvrijheid, werkt preventief tegen blessures, werkt motiverend en geeft je zelfvertrouwen!

Trendy Dames Sportsetjes

Een trendy sportsetje voor vrouwen bestaat uit een hoogwaardige dames sportlegging in combinatie met een bijpassende sporttop en de beste keuze hangt af van de sportactiviteit en jouw uiterlijke kenmerken(huidskleur, lichaamstype).

In dit artikel kom je achter de belangrijkste eigenschappen van een sport set voor jou als persoon, en helpen wij je met het vinden van de perfecte dames sport set!

Welke dames sport set heb ik nodig?

Kies voor de geschikte dames sport set die past bij je sportactiviteit. Een hardloopsessie die we buiten uitvoeren vraagt namelijk om een heel andere sport outfit dan een intensieve fitness workout.

Het is dan ook belangrijk dat we stil staan bij de eigenschappen die voor deze sportactiviteit worden gevraagd, en vervolgens te kijken welke sportkleding aan deze eisen voldoet.

Vervolgens stem je de sportsetjes af op je lichaamstype. Naast de functionele eigenschappen van goede sportkleding is het natuurlijk net zo belangrijk dat we er fantastisch uitzien, en dit kunnen we het beste voor elkaar krijgen door te kiezen voor het design en de kleuren die ons figuur prachtig naar voren laten komen. 

De dames sport set die je nodig hebt is dus degene die functioneel is voor je sportactiviteit en bij je figuur past. Wij zullen dit verder op de pagina uitgebreid behandelen.

sportlegging die niet doorschijnt

Heb ik een goede kwaliteit sport set nodig?

Ja! Sterker nog, veel vrouwen zijn ontzettend gebaat bij het kopen van nieuwe sportkleding omdat ze op deze manier gemotiveerd blijven om te sporten.

Een goede dames sport set zorgt er namelijk voor dat het lichaam tot in de perfectie naar voren komt en werkt ultra flatterend op ons figuur.

Hierdoor voelen we ons zelfverzekerd en aantrekkelijk, waardoor we sneller geneigd zijn om de trainingsroutine in stand te houden, en zelfs nog harder te trainen.

Daarnaast biedt hoogwaardige sportkleding vele functionele voordelen waardoor jij sneller je doelstellingen kunt behalen.

Kan een dames sport set de prestaties verbeteren?

Of je een goed sport setje nodig hebt hangt af van je doelstellingen en de intensiteit van je workouts.

Ben jij van plan minimaal 3 keer in de week intensief te sporten dan is het verstandig om een kwalitatief sportsetje aan te schaffen zodat jij alles uit je workouts kunt halen.

Tijdens intensieve workouts met veel beweging van het lichaam, zetten we constant druk op de vezels van de sportlegging, en is een hoogwaardige stretch stof belangrijk.

Sportsetjes met een lage vezeldichtheid of een slechte vezelkwaliteit zullen in dit geval behoorlijk wat slijtage oplopen waardoor de sportleggings na een aantal keer stuk gaan.

Daarnaast zweten we in de sportkleding, en is het dus belangrijk dat je sport outfit hier tegen bestand is, en dat je tijdens je workouts comfortabel kunt bewegen.

In dit artikel helpen wij om de perfecte sport set dames voor jou te vinden op basis van je sport activiteit.

fitness legging vs hardloop legging

Fitness kleding dames

De perfecte sportoutfit voor in de sportschool bestaat uit een  hoogwaardige fitness legging en een matchende sporttop.  De fitness legging zakt niet af, heeft een goede stretch waarin je comfortabel kunt bewegen, is volledig squatproof, en haalt het beste in je figuur naar boven.

De dames fitness legging wordt aangevuld door een matchende sporttop die voldoende support biedt en aanvoelt als een tweede huid waardoor je flexibel kunt bewegen.

Daarnaast is het zeker net zo belangrijk dat de matchende dames sport outfit zorgt voor een glimlach op jouw gezicht waardoor je het liefste de hele dag in de sportkleding rond loopt!

Hardloop kleding dames

Het perfecte hardloop setje bestaat uit een compressie hardloopbroek en een eveneens compressie sporttop.

Kies voor een goed ademend setje waarin het zweet en de warme lucht afkomstig van jouw lichaam goed wordt gereguleerd, wat er voor zorgt dat het lichaam op de juiste temperatuur blijft.

Tijdens onze hardloopsessie is het belangrijk dat we onze benen comfortabel kunnen bewegen zonder dat de sportlegging schuurt of irriteert, en is het belangrijk dat de sportbroek ons beschermt tegen slechte weersomstandigheden.

Compressie sportbroeken sluiten zich strak om het lichaam en vangen hierdoor nauwelijks wind. Daarnaast werkt de compressie op de sportkleding preventief tegen blessures en zorgt het voor een verbeterde bloedsomloop.

Fitness kleding Hardloop kleding
Squat Proof Goed ademend
Four way stretch Compressie kleding
Sweat proof Vocht afstotend
Seamless Meerdere lagen stof
Goede pasvorm Functioneel design
Nylon / Spandex Polyester / Spandex

Heeft sportkleding effect op de sportieve prestaties?

In een uitgebreide studie van R.M. Rossi uitgebracht door sciencedirect wordt aangetoond dat goede sportkleding kan leiden tot het verbeteren van de sportieve prestaties en een verbeterde lichaamshouding.

De stof verhouding en de vezelstructuur van sportkleding spelen een cruciale rol voor de duurzaamheid en kwaliteit van de sport outfits, kunnen sportblessures voorkomen, en tot slot dus ook nog eens de sportieve prestaties bevorderen.

Nieuwe vezels en geavanceerde breitechnologieen die gebruikt worden bij de ontwikkeling van sportkleding hebben er inmiddels voor gezorgd dat de sportkleding industrie een ware revolutie is ingegaan.

De sport outfits worden steeds duurzamer, lichter, functioneler, en tegelijkertijd  ook nog eens meer flatterend waardoor je tegenwoordig veel meer rendement uit je workouts kunt halen enkel door goede sportkleding te dragen.

De enorme voordelen die het dragen van kwalitatieve sportkleding met zich mee brengt, maakt het kiezen van de geschikte sport outfit dan ook belangrijker dan ooit!

Wat is een goede sportbroek?

Een goede sportbroek is cruciaal voor een sportoutfit omdat vrouwen voornamelijk benen en billen trainen, of cardio training uitvoeren. Hierbij doen we dus een intensief beroep op onze benen en is een hoogwaardige sportbroek vereist.

Hoewel er diverse soorten sportbroeken worden gebruikt om aan onze lichamelijke gezondheid te werken is de meest populaire variant uiteraard de dames sportlegging.

Omdat we veel van deze sportleggings terugzien in de sportschool hebben wij inmiddels hoogwaardige fitness leggings ontwikkeld waarmee jij de meest intensieve workouts kunt uitvoeren!

Een goede sportlegging zit ultra comfortabel, heeft een goede pasvorm waardoor ons lichaam er mooi uit komt, en is voorzien van de perfecte stretch waardoor de sportleggings perfect met het lichaam meerekken tijdens onze bewegingen en zelfs aanvoelen als een tweede huid.

Onderstaand vind je de 5 belangrijkste voordelen die een goede sportlegging met zich meebrengt waardoor jouw sportieve prestaties aanzienlijk zullen verbeteren.

sportkleding dames fitness

Nog eens 5 voordelen van een goede dames sport set

1. Voorkom blessures

Een hoogwaardige sportlegging werkt preventief tegen blessures door de compressie op de leggings en biedt ondersteuning aan de gewrichten.

Nog steeds ontstaan er jaarlijks veel sportblessures omdat er niet de juiste sportlegging wordt gedragen tijdens onze workouts, en volgens een studie van de research journal of texture and apparel is zelfs het grootste deel van de sportblessures te wijten aan het dragen van de verkeerde sportleggings.

Zorg er dan ook voor dat je kiest voor de juiste sportlegging die past bij jouw sportactiviteit en rekening houdt met je inspanning door voldoende ondersteuning te bieden, en ervoor te zorgen dat jij comfortabel kunt bewegen.

2. Bewegingsvrijheid sportlegging

Wanneer we intensief bewegen en de legging dus constant met het lichaam meerekt is het belangrijk dat de sportleggings voldoende stretch bezitten zodat de vezels niet slijten. Wanneer er niet voldoende rek op de leggings zit zullen we namelijk beperkt worden in onze bewegingen en gaat de kwaliteit van de vezels al snel verloren.

Een goede four-way stretch rekt zich uit over 4 punten tijdens onze bewegingen en is bijzonder duurzaam waardoor je lang van de sportlegging kunt genieten. Sportleggings met een goede stretch stof voelen aan als een tweede huid, en geven jou de mogelijkheid het maximale uit iedere workout te halen!

3. Reguleren van zweet

Een goede sportlegging is gemaakt van een synthetische kunstvezel zoals nylon of polyester. Dit zijn namelijk ondanks het lichte gewicht, stoffen die bijzonder sterk en duurzaam zijn, de temperatuur goed reguleren zodat er geen warmte wordt vastgehouden, en eveneens zorgen dat er geen zweetplekken ontstaan

Een stof als katoen bijvoorbeeld is vochtabsorberend en zal dus het zweet niet afvoeren waardoor je geremd wordt in je sportieve prestaties.

4. Ultieme motivatie

Een prachtige sportlegging waarin jij je comfortabel voelt en die je zelfvertrouwen geeft is zonder twijfel de meest effectieve motivatiebron.

Wanneer wij ons goed voelen in onze sportkleding willen we graag naar de sportschool en zullen we minder snel geneigd zijn een dagje over te slaan. 

5. Voorkom schuurplekken en huidirritatie

Een seamless ofwel naadloze sportlegging voorkomt schuurplekken en huidirritatie tijdens een workout omdat er zo min mogelijk naden zijn gebruikt in het productieproces en deze niet langer op ongewenste plekken zitten. Het comfortabele design is daarnaast een stuk duurzamer,vlotter, en heeft een ultra flatterende werking op ons figuur!

Het kiezen van de juiste dames sporttop

Een goede dames sporttop biedt voldoende compressie om onze borsten tijdens de workout te ondersteunen, zorgt ervoor dat de temperatuur goed wordt gereguleerd, en dat het ontstane zweet goed wordt verwerkt. Het niveau van compressie wordt aangeduid met low support, medium support of high support

Waar moet ik op letten bij aanschaf van een dames sport set?

Het kiezen van een passende dames sport set is zeker gezien het overweldigende online aanbod niet altijd even eenvoudig. Toch zijn er weldegelijk bepaalde eigenschappen en uiterlijke kenmerken die bepalend zijn voor de kwaliteit van de sportsetjes.

Volg onderstaande tips om er zeker van te zijn dat jij een goede dames sport set aanschaft waarmee jij comfortabel de meest intensieve trainingen kunt uitvoeren!

1. Sportlegging high waist

De revolutionaire hoge taille leggings hebben inmiddels een enorme impact in de fitness kleding industrie vanwege de vele voordelen voor de eindgebruiker.

Een high waist sportlegging ofwel ‘hoge taille legging’ is een sportlegging met een hoge taille die zich boven de navel rondom het middel sluit. Hoge taille leggings zorgen ervoor dat je benen prachtig slank naar voren komen, bedekken de onderbuik en laten deze strakker lijken, en zorgen ervoor dat de leggings zelfs tijdens de meest intensieve workouts niet afzakken.

Deze sportlegging dames sensatie is dan ook razend populair onder de fanatieke fitgirls en is inmiddels niet meer weg te denken uit de sportschool. Wanneer we op zoek zijn naar een goede sportoutfit raden wij aan om te beginnen met een sportlegging hoge taille. 

2. Seamless sportleggings

Al het bovenstaande kan eveneens vermeldt worden als we spreken over een naadloze sportlegging.

Een seamless sportlegging ofwel ‘naadloze sportlegging’ is machinaal ontwikkeld vanuit de naadloze productietechniek met zo min mogelijk naden in het productieproces. De sportleggings zijn bijzonder duurzaam, comfortabel, en hebben een strak en flatterend design waarbij het lichaam prachtig tot zijn recht komt. 

Een seamless sportlegging met een hoge taille biedt de perfecte combinatie en zorgt ervoor dat je figuur weer straalt!

3. Vermijd katoenen sport outfits

Vermijd sport outfits gemaakt van katoen omdat ze vocht absorberen en eerder doorschijnen. Kies voor een synthetische stof zoals nylon of polyester in combinatie met spandex.

4. Elastische sport outfits

Om je comfortabel te kunnen bewegen is het belangrijk dat de sportsetjes voldoende elastisch zijn. Tijdens een intensieve workout rekt de sport set met ons lichaam mee wanneer we de beweging uitvoeren en bij sportkleding met te weinig elasticiteit zal dit een slijtageslag zijn voor de vezels van de stof.

Duurzame sport outfits waarin je comfortabel kunt bewegen zijn daarom voorzien van de perfecte stretch en zullen aanvoelen als een tweede huid. 

5. Let op de support van de sport topjes!

De support van de dames sport topjes ofwel in welke mate ze de borsten ondersteunen is belangrijk voor de kwaliteit van je workout. Kies minimaal voor een medium support zodat jij comfortabel de meest intensieve workouts kunt voldoen.

Wanneer jij over niet al te veel borsten beschikt kun je uiteraard ook een low support sporttopje dragen.

Hoe kun je een dames sport set het beste combineren?

Hoewel het sportsetje vaak dezelfde kleur sportlegging als sporttop bevat, zijn er natuurlijk meerdere schitterende combinatie mogelijkheden om een prachtige sport outfit te vormen.

Kijk of zowel het sporttopje als de sportlegging met meerdere items in je kast te variëren valt zodat we met één sportsetje diverse stijlen kunnen vormen. Zo kunnen we er vaker leuk uit zien tijdens het sporten en maken we van slechts één sportsetje meerdere mogelijke outfits.

Waarom een dames sport set van Heliasgymwear?

Met ruim 9 jaar ervaring in online sportleggings hebben wij inmiddels de perfecte dames sportset kunnen ontwikkelen die voldoet aan alle belangrijke eigenschappen. Toen wij destijds zelf als consument van dames sportleggings op wekelijkse basis nieuwe sportleggings kochten liepen we regelmatig tegen dezelfde problemen aan, en dit zelfs bij de grote aanbieders…

Sportleggings die niet squat proof zijn, sportleggings die afzakken, sportleggings met een slechte pasvorm, en zelfs sportleggings die na enkele workouts al slijtage vertonen zijn voor jullie vast ook geen onbekende situaties. 

Om deze problemen te verhelpen hebben wij al deze eigenschappen centraal gesteld in de productie van onze sportkleding. Met trots presenteren wij jullie dan ook Nederlands beste sportoutfits van 2020!

Divine Sportkleding Sets Dames

Onze prachtig matchende Divine Sportsetjes zijn van hoogwaardige kwaliteit, hebben een bijzonder flatterende werking op jouw figuur, en stimuleren jouw sportieve prestaties. Bekijk onze Divine Sportoutfits nu exclusief in de Heliasgymwear online store en bestel vandaag nog!

royal princess sportlegging
Super Deal!
Op Voorraad
Divine Princess Sporttop
25,00 21,50
sportleggings korting
Uitverkocht
Sport Outfits – Divine Sisters
100,00
dames sportlegging met sporttopje
Uitverkocht
Sport Outfit – Divine Majesty
59,99
dames sportlegging met sporttopje
Super Deal!
Op Voorraad
Divine Majesty Sporttop
21,0021,50

De perfecte sportbroek voor een home workout

Wanneer we niet langer naar de sportschool gaan en om wat voor reden dan ook onze workouts buiten of thuis uitvoeren is het nog altijd belangrijk om te sporten in de geschikte sportkleding. Goede sportkleding stimuleert de sportieve prestaties, werkt motiverend, en kan blessures voorkomen.

Hulp nodig met het vinden van de geschikte dames sportkleding? Bekijk nu onze fitness kleding dames tips en vind de perfecte sportoutfit die bij je past!

Wat is de beste sport outfit voor vrouwen met grote maten?

De beste sport outfit voor vrouwen met grote maten bestaat uit een donkere high waist sportlegging die het figuur afkleed en de onderbuik bedekt gecombineerd met een wit T-shirt (eventueel oversized). De Pearl Black is de perfecte sportlegging voor vrouwen met grote maten!

Welke kleur sport outfit kan ik het beste kiezen?

Het effect van kleuren in je sportkleding is enorm. Zo kan de kleur sportkleding onder andere je figuur perfect accentueren of juist afkleden, en beïnvloedt het onze uitstraling, en zelfs onze stemming. 

Zo trekken felle kleuren de aandacht, kleden donkere kleuren het figuur af, is grijs het minst opvallend, en zorgen felle kleuren voor een energieke uitstraling.

Wil jij weten wat de beste sportlegging is voor jouw figuur, en welke kleur sport outfit perfect bij jou past?

Bekijk dan nu de beste sportlegging voor jouw figuur!

Welke kleur sportleggings is het meest populair?

Voorafgaande de ontwikkeling van onze dames sportsetjes hebben wij een uitgebreid onderzoek gehouden onder fanatieke fitgirls en hen onder andere gevraagd naar hun favoriete kleur sportlegging om in te fitnessen.

Aan de hand van de overduidelijke cijfers kunnen we wel concluderen dat de zwarte sportlegging het meest populair is onder fitness meiden. Met maar liefst 53.8% van de stemmen stond de kleur zwart dominant op de eerste positie.

Op de 2e plaats volgde grijs met 26.9% van de stemmen, en de 3e positie wordt ingevuld door de roze sportlegging met 15,4% van de stemmen.

sportsetje dames onderzoek

Ben jij klaar om de perfecte dames sport set aan te schaffen?

Maak kennis met Nederlands beste dames sport sets en bestel vandaag nog je matchende outfit!

0
    0
    Winkelwagen
    Je winkelwagen is leeg