Winter Sportlegging Dames

winter sportleggings

Winter Legging Dames

De koude winter begint en we verlangen naar comfortabele en warme kleding. De vertrouwde jeans voelt koud en ruw op onze huid en vandaar dat een comfortabele, elastische, en warme winter legging zeker niet zo’n gek idee is!

Je spieren blijven warm tijdens het sporten, wanneer je ze casual draagt geven ze de ultieme winter look, ze zijn matchend met alles in je kledingkast, en staan super onder je sweatshirts.

Ook de bewegingsvrijheid en de zijdezachte stof zorgen ervoor dat winter leggings in deze koude dagen zeker niet onaangenaam zijn!

Winter Sportlegging Dames Toppers

De Royal Collectie staat bekend om zijn vollere en warmere stof, zonder dat dit ten koste gaat van de ultra flatterende werking op jouw figuur! De functionele patronen zorgen voor een shapende werking op jouw figuur terwijl de hoge taille dit nog eens geperfectioneerd.

Maak kennis met nederlands beste 4 winter sportleggings:

dames fitness legging
Super Deal!
Op Voorraad
Dames Sportlegging – Royal Ocean
49,99 29,99
sportlegging hoge taille dames
Op Voorraad
Dames Sportlegging – Royal Jewel
49,99
grijze sportlegging
Super Deal!
Op Voorraad
Dames Sportlegging – Royal Highness
49,99 29,99

Sportlegging Winter Dames Fashion Gids 2021

Wil jij alles weten over winter leggings, of erachter komen welke winter sportlegging het beste bij jou past?

Bekijk onze sportlegging winter dames fashion gids en maak kennis met Nederlands beste winter leggings van dit moment!

winter sportlegging dames

Wat is een winter sportlegging?

Winter sportleggings zijn comfortabele leggings die de warmte goed bijhouden en hierdoor perfect geschikt zijn voor de koude winter periode.

Goede winter leggings zijn daarnaast bestand tegen regen en wind, en zorgen ervoor dat de spieren geen koud vatten waardoor ze optimaal kunnen blijven functioneren ondanks de slechte weersomstandigheden. 

Waarom een Helias winter sportlegging?

Wij bieden Winter Sportleggings aan die in tegenstelling tot de meeste winter leggings ook nog eens de sportieve prestaties bevorderen en een ultra flatterende werking op je figuur hebben.

Ze zorgen voor een slanke taille, een platte buik, het perfect accentueren van de vrouwelijke vormen, en ze laten je benen er prachtig lang en slank uitkomen.

De sportieve prestatie worden bevorderd door de perfecte bewegingsvrijheid die je in de winter sportleggings ervaart, de compressie die er in combinatie met de ideale stof verhouding voor zorgt dat de bloedsomloop perfect wordt gereguleerd, en dat de winter leggings geen wind opvangen.

Waar worden winter leggings van gemaakt?

Winter sportleggings worden voornamelijk gemaakt van synthetische stoffen zoals nylon of polyester, of van natuurlijke vezels zoals katoen of wol.

Deze stoffen hebben namelijk het voordeel dat ze de warmte goed bij zich kunnen houden zelfs wanneer het nat of koud buiten is.

De stoffen worden ontwikkeld met een hoge dichtheid zodat ze de koude buitenlucht nauwelijks toelaten, en in het geval van de synthetische stoffen werken ze ook nog eens vochtafstotend.

Hierdoor kunnen zelfs wanneer we in regenachtige omstandigheden buiten trainen, de spieren warm blijven, waardoor het lichaam optimaal kan blijven functioneren en jij geen moment geremd word in je sportieve prestatie!

Hoe werkt een winter sportlegging?

Winter leggings sluiten zich strak om het lichaam door de compressie op de leggings.

Winter leggings werken isolerend en de druk die zij uitoefenen op de spieren zorgt ervoor dat de bloedsomloop wordt gestimuleerd.

Hierdoor ontvangen we voldoende zuurstof en kunnen we dus ook langer en beter blijven presteren tijdens het sporten. Daarnaast is een goede winter legging vochtafstotend en wordt het vocht dat ontstaat door bijvoorbeeld het zweten goed gereguleerd, dit voorkomt koud op de spieren.

Daarnaast vangen ze veel minder wind op door de compressie op de leggings. Dit is te vergelijken met de compressie kleding die wielrenners en hardlopers gebruiken om een snellere tijd neer te zetten.

Wanneer heb ik een winter sportlegging nodig?

 • Wanneer je in koude temperaturen sport
 • Wanneer je buiten hardloopt in slechte weersomstandigheden
 • Om in de winter comfortabel op de bank te hangen
 • Wanneer je met slecht weer buiten gaat wandelen
 • Tijdens het wintersporten

Wat zijn de voordelen van een winter sportlegging?

 • Vangen minder wind door de compressie en dichtheid van de stof
 • Houden warmte vast, werken isolerend
 • Werken vochtafstotend en houden zelfs in regenbuien de spieren warm
 • Reguleren het zweet perfect waardoor koud op de spieren wordt voorkomen
 • Zorgen voor een betere bloedsomloop door de juiste compressie, wat leidt tot betere prestaties

Winter leggings of winter sportleggings?

Het verschil tussen een winter legging en een winter sportlegging is dat een winter sportlegging speciaal wordt ontwikkeld om de sportieve prestaties te bevorderen en je workout zo aangenaam mogelijk te maken, in tegenstelling tot de ‘gewone’ winter legging.

De winter sportleggings zijn squat-proof, je kunt er soepel in bewegen, en ze zijn bestand tegen intensieve trainingen. Tijdens een workout bewegen we natuurlijk intensief, zweten we, en dienen de sportleggings constant met het lichaam mee te rekken. De winter sportleggings krijgen dus logischerwijs een stuk meer voor hun kiezen en hebben dus meer kans om slijtage op te lopen.

Om de sportieve prestaties te stimuleren en je workout zo aangenaam mogelijk te maken moeten de winter sportleggings aan heel andere eisen voldoen, en wij hebben de belangrijkste 5 verschillen voor je op een rijtje gezet:

1. Goede winter sportleggings schijnen niet door

Goede winter sportleggings schijnen niet door omdat ze voorzien zijn van hoge kwaliteit stoffen met een hoge vezeldichtheid. Bij een sportlegging is het natuurlijk enorm belangrijk dat ze niet doorschijnen omdat de meeste van ons niet graag de hele sportschool willen laten meegenieten van het ondergoed dat we die dag dragen.

Een sportlegging schijnt veel sneller door dan een normale legging omdat we constant in beweging zijn en hierbij de stof zodanig uitrekken dat deze uitdunt. De stretch op de legging zorgt er namelijk voor dat de stof met ons lichaam mee rekt, zodat we tijdens onze oefeningen niet in de bewegingsvrijheid worden geremd.

Bij ‘gewone’ leggings, die vaak ook nog eens bedekt zijn bij de billen door overlappende bovenkleding, is het natuurlijk een stuk minder belangrijk of de stof wel of niet doorschijnt tijdens het uitvoeren van een squat of andere intensieve lichamelijke bewegingen.

We zien dan ook vaak dat de stoffen van de gewone winter leggings en de winter sportleggings variëren omdat zij aan heel andere eisen moeten voldoen.

2. Winter sportleggings zijn flexibel

Winter sportleggings zijn flexibel omdat we tijdens het sporten natuurlijk niet belemmerd willen worden tijdens onze bewegingen. Goede winter sportleggings zijn voorzien van een elastische four-way stretch. De elastische stof rekt zich uit over vier punten, in plaats van de gebruikelijke twee om het oppervlak van het lichaam te bedekken, en dit heeft als grote voordeel dat de stof minder snel slijt en haar kwaliteit niet verliest. 

Een goede sportlegging dient dus uiterst flexibel te zijn zodat we comfortabel in de leggings kunnen sporten. De stretchstof voelt aan als een tweede huid en is een stuk elastischer dan de gemiddelde casual legging. 

3. Winter sportleggings zijn sweat-proof

Wederom een belangrijke eigenschap waaraan een winter sportlegging moet voldoen, en waarvan het verschil zichtbaar is in de stoffen die worden gebruikt bij beide winter leggings. Bij een winter sportlegging kun je er namelijk vanuit gaan dat er regelmatig in gezweet wordt en om dit zo goed mogelijk op te vangen worden de sportleggings voornamelijk ontwikkeld in de synthetische stoffen: nylon of polyester. 

Deze stoffen zijn vochtafstotend waardoor aangename geurtjes en zweetplekken voorkomen kunnen worden. In tegenstelling tot de ‘gewone’ winter leggings waar regelmatig gebruik wordt gemaakt van katoen.

Katoenvezels zijn sterk, aangenaam, en lekker warm, maar katoen is een vochtabsorberende vezel die je zeker wanneer je sport, en dus regelmatig zweet in de leggings, het liefste wilt vermijden. 

4. Winter sportleggings flatteren je figuur

Let’s face it, de gemiddelde normale winter legging wordt casual gedragen omdat ze comfortabel zitten, en moet warm aanvoelen tijdens de koud. De winter leggings worden veelal gedragen als onderkleding, casual outfit voor thuis op de bank, of worden overlapt door de bovenkleding die we dragen. Ze zijn op de eerste plaats dan ook zeker niet ontwikkeld als meest fashionable kleding die we zouden dragen op onze eerste date.

In de winter sportleggings die we dragen naar de sportschool daarentegen, willen we goed voor de dag komen en ze worden daarom in de meeste gevallen ook ontwikkeld om ons figuur zo veel mogelijk te flatteren.

Denk hierbij aan de hoge taille sportleggings die zorgen voor een smalle taille, en je benen slanker laten lijken, of een shaping legging die je billen lift om ze ronder en voller te laten lijken. Wanneer we hard sporten om aan ons figuur te werken willen we de resultaten ook laten zien in een ultra flatterende sportlegging.

De winter sportleggings maken gebruik van contouren, patronen, een hoge taille, en/of worden vaak naadloos ontwikkeld om jouw figuur zo goed mogelijk naar voren te laten komen, en verschillen dus in het design.

5. Winter sportleggings zijn duurzamer

Intensief bewegen en regelmatig zweten in een legging draagt natuurlijk niet bij aan een langere levensduur. Het is dan ook belangrijk dat de winter sportleggings niet alleen warm zijn of flexibel, maar ook nog eens bijzonder duurzaam. 

Om dit voor elkaar te krijgen wordt er zoals eerder genoemd vaak gebruik gemaakt van een four-way stretch stof, en worden er enkel hoge kwaliteit stoffen gebruikt met een stugge en sterke vezelstructuur om slijtage tegen te gaan.

De winter sportleggings zijn dus vanzelfsprekend duurzamer dan de usual winter leggings wanneer we dezelfde inspanning in beide leggings zouden leveren.

Conclusie:

Beide varianten winter leggings hebben een verschillend doel, en welke jij het beste kunt dragen is dan ook afhankelijk van wat je ermee wilt doen. Een winter sportlegging is uitermate geschikt om intensief in te bewegen en om je figuur er prachtig uit te laten zien, maar is bijvoorbeeld een stuk minder geschikt als onderkleding. 

Daarnaast worden stoffen als katoen of wol vaak vermeden in de productie van winter sportleggings omdat ze niet functioneel zijn om in te sporten, maar vormen zij natuurlijk wel super comfortabele en warme stoffen die je lekker warm houden op de bank, of die je onder je jeans kunt dragen als je naar buiten gaat.

Zoals vermeldt hebben beide varianten voor- en nadelen en valt de keuze eenvoudig te maken op basis van je activiteit, maar je moet één ding niet vergeten. Draag namelijk vooral waar jij je comfortabel en prettig in voelt, en kies voor de kleding die jou gelukkig maakt!

 

squat proof legging
naadloze sportleggings

Winter Sculptuur Leggings

Een sculptuur legging is een legging speciaal ontworpen om het figuur te flatteren en te accentueren. De billen worden zichtbaar gelift terwijl de benen, de taille en zelfs je buik juist zichtbaar slanker ogen. 

Deze shaping leggings zijn inmiddels nog een variant rijker, namelijk de winter sculptuur legging. Deze ultra flatterende winter leggings bezitten alle eigenschappen van de normale winter legging en zijn daarnaast enorm comfortabel om in te sporten.

Kun je in een winter legging binnen sporten?

De winter sportleggings worden vaak buiten gebruikt om bijvoorbeeld in hard te lopen, of wanneer het enorm koud is om te dragen naar de sportschool, maar kunnen prima heel het jaar door worden gedragen om binnen te sporten.

De winter sport broeken zijn aanvankelijk ontwikkeld voor de fitness industrie, en dit zien we ook terug in het ultra flatterende design van de winter sportleggings die zich tegenwoordig steeds meer richten op een fashionable look waarin je figuur perfect naar voren komt.

De sterke, warme, en zweet afstotende synthetische stoffen die worden gebruikt in de productie van een goede winter sportlegging zijn namelijk ontzettend goed ademend en reguleren de temperatuur perfect. Het natuurlijk verre van prestatiebevorderend wanneer de warmte die van je lichaam komt door de inspanning tijdens het trainen wordt vastgehouden in de sportlegging waardoor je nog meer gaat zweten en zelfs oververhit kan raken.

De winter sportleggings zijn dan ook ideaal om binnen te dragen en zullen exact hetzelfde effect hebben als de sportleggings die je gewoonlijk gewend bent.

Wanneer het buiten echter koud of regenachtig is hebben deze sportleggings het grote voordeel dat ze je beschermen tegen de slechte weersomstandigheden waardoor ze een absolute must have zijn in de herfst- en wintermaanden van het jaar!

De meest geschikte stof voor een winter sportlegging

De beste keuze die je kunt maken als het gaat om de stof van de winter sportlegging is absoluut door te kiezen voor een nylon legging.

Nylon is strak geweven en vochtafstotend. Dit zorgt ervoor dat de winter leggings van nylon zeer goed tegen regen en wind kunnen, en zelfs wanneer ze doorweekt zijn houden ze je nog warm! Daarnaast is nylon een zeer sterke en duurzame kunstvezel die niet kreukt, waardoor de nylon sportleggings bestand zijn tegen de meest intensieve workouts.

Nylon is de synthetische variant van dons, en hiermee dus zeer goed om je lichaam warm te houden gedurende de koude winterdagen. Hoewel je zou verwachten dat een dikke stof noodzakelijk is om het lichaam warm te houden, is de synthetische stof nylon vrij dun en licht in gewicht. Hiermee is een nylon winter legging eveneens perfect om hard te lopen, te fitnessen , en voor andere sporten en activiteiten. 

10 Redenen voor een winter sportlegging

1. Voorkom koude spieren

Bij een lichaamstemperatuur onder de 35 graden krijgen de spieren een flinke klap voor de kiezen.

Het signaal van de zenuwen naar de hersenen wordt namelijk beperkt en je zult al snel merken dat je in de koud ook lichamelijk minder functioneert.

Dit ervaren we bijvoorbeeld wanneer we rillen van de koud. Ook herstellen de spieren minder snel wanneer we koud ervaren.

Een goede winter legging zorgt ervoor dat we ondanks deze koud niet in onze sportieve prestaties geremd worden en minder koud ervaren.

2. Minder kans op blessures

Wanneer onze spieren koud ervaren hebben we automatisch meer kans op blessures. Het is dus belangrijk om een warme legging te dragen wanneer we in de winter willen sporten.

Ook een goede warming up is zoals altijd belangrijk en mag zeker in de winterperiode niet worden vergeten! De winter leggings zorgen ervoor dat we minder koud ervaren en zorgen er met de compressie op de leggings voor dat ons lichaam beter blijft functioneren.

Zo worden onze enkels door de druk op de leggings ondersteunt, en zorgt de druk op de leggings ervoor dat onze bloedsomloop beter wordt gereguleerd waardoor we minder snel vermoeidheid ervaren.

De meeste blessures ontstaan namelijk nog steeds wanneer ons lichaam vermoeid of ongetraind is.

3. Vochtafstotende winter legging

Onze winter leggings zijn gemaakt van nylon, en zijn hiermee niet alleen perfect tegen de koud, maar ook nog eens bestand tegen flinke regenbuien.

De nylon winter leggings zijn vochtafstotend en zullen dus niet snel kletsnat worden.

Omdat het vocht ook nog eens goed gereguleerd word, zullen we zelfs in het geval van een flinke regenbui minder koud ervaren en dit is zeker in de winter aan zeer welkom voordeel!

4. Stijlvol de grauwe winter in

Wanneer de koude winter aanvangt zie je dit ook direct in de kledingkeuze terug. De grauwe lucht van buiten wordt nog eens versterkt door de vaak eveneens grauwe kleding die we gaan dragen.

Met een Helias winter legging ga jij echter stijlvol de winter in, en hoef jij niet langer dikke en wijde kleding te dragen om te koud tegen te gaan!

5. Lekker voor op de bank

We kunnen er niet omheen dat we tijdens de winter meer avonden thuis op de bank spenderen dan in de overige seizoenen. Onze winter leggings voorzien van de hoogste kwaliteit stoffen zitten super comfortabel en zijn daarmee ideaal voor jouw bankhang avondjes! 

6. Het ideale kerstcadeau

Welke vrouw wordt er niet blij van een mooie en warme legging in de winter? Zeer relevant voor de tijd van het jaar, en uiterst functioneel!

Het ideale betaalbare cadeau waarmee je iedere kerst voor de dag kunt komen!

7. Een ware winter princess

Onze Helias winter leggings zijn naast dat ze voldoende warmte bieden ook nog eens ongelofelijk flatterend! Ze zorgen voor een slanke taille, mooie slanke benen, en het accentueren van de vrouwelijke vormen.

Niet langer meer verpakt in dikke kleding waarin je figuur totaal niet naar voren komt, maar vanaf nu warm in een winter legging waarin je eruit ziet als een ware winter princes!

8. Ideaal om buiten hard te lopen

De leggings zijn warm, vochtafstotend, en ze zijn daarnaast voorzien van voldoende compressie waardoor ze ideaal zijn om in hard te lopen!

De compressie op de legging zorgt ervoor dat je bloedsomloop perfect gereguleerd wordt en dat je lichaam perfect kan blijven functioneren in de koud.

Daarnaast vangen ze door de compressie nauwelijks wind op, en heb je minder kans op blessures. Ook in de winter kun jij voortaan gewoon blijven hardlopen!

9. Reguleren de temperatuur

Door de ideale stoffen combinatie behouden de winter leggings zelfs wanneer ze zeiknat zijn de warmte.

De lucht wordt perfect gereguleerd waardoor de spieren ten allen tijden warm blijven, maar nooit oververhit raken.  

10. Veelzijdig matchen

Heb jij ook het gevoel dat jouw kledingkast in de winter net iets kleiner lijkt?

Leuke zomer en lente kleding hebben we vaak genoeg, in de herfst vinden we al dat we meer kleding nodig hebben en in de winter weten we het zeker.

Onze winter leggings matchen overal mee en zijn de ideale aanvulling op jouw magere kledingkast in de winter!

5 Winter Sportlegging Dames Styling Tips

 1. Match je winter legging met een leren jasje
 2. Een comfortabele sweater staat eveneens perfect bij een winter legging
 3. Maak de perfecte combinatie met een grijs sweatshirt en sneakers!
 4. Een fake bont jasje over je legging geeft een fantastische look!
 5. Een nonchalante hoodie zorgt voor een echte winter look!

Helias Winter Sportleggings

Nooit eerder hadden winter leggings zoveel invloed op jouw figuur!

Naast dat onze winter leggings zoals er natuurlijk van een winter legging gevraagd word, de perfecte warmte bieden en ideaal zijn in slechte weersomstandigheden, zijn ze uniek in één belangrijk opzicht.

De Helias winter leggings zijn namelijk speciaal ontwikkeld om ook nog eens ons figuur perfect te vertonen in tegenstelling tot de meeste winter leggings.

De standaard thermo leggings die wij allemaal kennen als bekende winter leggings hebben voornamelijk een functioneel doel en worden in de meeste gevallen niet geproduceerd omwille een prachtig design te creëren waarin je figuur perfect naar voren komt.

Ze zijn vaak zwart, en simpel, en functioneel ontworpen om je te beschermen tegen de slechte weersomstandigheden.

De Helias winter leggings zijn echter voorzien van een schitterend design waar je figuur ook nog eens prachtig uitkomt. Je taille komt slanker naar voren, je billen worden prachtig vertoond en je benen ogen mooi lang en slank.

Deze ultra flatterende leggings zijn dus zeer multifunctioneel en dit is dan ook wat onze winter leggings zo uniek maakt!

warme winter legging

Profiteer nu van ons aanbod winter sportleggings!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0
  0
  Winkelwagen
  Je winkelwagen is leeg